• nátha
    • A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

      A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

    • Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

      Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

    • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

      A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • melanóma
    • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

      Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

    • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

      A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

    • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

      Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • egynapos sebészet
    • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

      Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

    • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

      Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

    • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

      Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

Hörsturz javulása

Orvos válaszol

Tisztelt Gerencsér Doktornő!

Nagyon jó hirek vannak.A hónapok alatt elmúlt az idegi hallásvesztésem az infuzio (cortison+nootropil) 95% oxigén inhaláció,illetve a továbbiakban szedett gyógyszerek hatására.Ezek Chinotal 400 illetőleg a Nootropil 1200 voltak.
Én voltam az a paciens,akinek a diszkóban sérült a hallása januárban...

... A Betasercet saját szakállra hagytam el,mert ahol felvettem az infuziot,ott mondta doktornő hogy az szerinte teljesen értelmetlen-szédülésre nagyon jó.
Ő javasolta helyette a Chinotal 400-at.
Agyi MRI,Neurologia megtörtént az infuzió után.
A Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gége Klinika megállapitása:
Hallás:Teljes hallás mko minden tartományban (korábbi leletei alapján jobb,ill bal fülön enyhe fokú idegi hallásromlás volt 2000 Hz -30 db 125 Hz -25 db)
Otoneurologia:Spontan vestibularis tünet nincs,fistula tünet negativ
Stapedius mko:92 db (Ez is teljesen hiányzott zajártalom után)
Neurologia:Romberg negativ,vakjárásnál nem derival,Rinné mko pos.
Státusz:Tinnitus,perceptio nélkül,vestibularis tünet nélkül
Ennek fényében Bencsik Beáta adjunktusnő fog kezelni 6 nap intratympanalis szteroiddal illetve 7 nap ismételt infuzioval.
Ennél magasabb fokú kezelési eljárás már nem létezik.
Mindenképpen kért friss vérkép eredményt,mert immár fülem kijavulása miatt a pajzsmirigyemre terelődött a gyanú,és ott magas Centrum TSH-t mértek.
Valóban lehetséges lenne hogy a pajzsmirigyemtől zúgna már a fülem,tudnak e belgyógyászati értékek ilyet okozni?
(Később 2 neurologusnak és 2 sztk fülésznek is mutattam a hallásleletet,és mind azt mondta hallásom visszaállt)
Meg arról tájékoztattak hogy igy már lényegesen jobb a prognozis,és sokat halkult igy is,örüljek neki nagyon,
Válaszát előre is köszönöm


VÁLASZ


Tisztelt Uram! Kedves János!

Önnek valóban nagy szerencséje van.Azért, mert normalizálódott a hallása és azért, mert nagyon jó " kezekbe" került.Bencsik doktornőben továbbra is bízzon, mindent megtett, amit a mai tudásunk szerint meg lehet tenni. Az audiogrammon mért pici csökkenés bőven a normál határon belüli.A zajártalom okozta percepció elmúlt.
Beszélje meg a doktornővel azt is, hogy a továbbiakban milyen erősségű zenét hallgathat és milyen messziről.
Illetve hogy tudja védeni a fülét a zajoktól.
Nem ismerek összefüggést az emelkedett TSH érték és a fülzúgás között, ezért én továbbra is azt gondolom, hogy Önnek " diszkóártalma" volt.
További, fülzúgásmentes életet kívánok Önnek
dr Gerencsér Emőke

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink