• Pollen
    • Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

      Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

    • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

      Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

    • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

      OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

  • melanóma
    • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

      Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

    • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

      Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

    • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

      Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

  • egynapos sebészet
    • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

      Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

    • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

      Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

    • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

      Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Tisztelt DoktorÚr! Kardiológiai probléma miatt írok Önnek. Folyamatosan érzem, hogy ver a szívem, elég ijesztő és kellemetlen érzés. Magas vérnyomás betegségben szenvedek...

... amelyre évek óta gyógyszert szedek, így az rendben van. 51 éves nőbeteg vagyok, 171 cm magas, és 72 kg.
Kardiológushoz fordultam, amely szerint:
Normál bal kamra, jó systolés bal kamra funkció, relaxációs áramlsi zavar. Tág pitvarok. Mitrális billentyű vastag, mellső vitorla prolabl. MI-II, TI-I-II. thrombus, pericardialis folyadék nincs.
EKG: sinus ritmus, frekvencia 56/min, PR: 150 ms, QRS: 80 ms, normális repolarizáció.
Ergometria: 8 percnél, 75 W kamrai bigeminia, coupletek miatt megszakított vizsgálat. A ritmus zavart megéreztem.
Koronária betegség kizárása miatt CT-re utalt, amelyre azonban csak két hónap múlva kaptam időpontot..
A kardiológus szerint elképzelhető, hogy vírusos szívizomgyulladásom van.
(nehézlégzésem, légszomjam nincs, ájulás érzésem sem volt ezidáig). Egy irodában dolgozom, a stresszt nem lehet elkerülni. Mozgásszegény életmódot folytatok.
Igen aggódom, hogy nem túl hosszú idő-e a két hónap, amit még várnom kell a diagnózis felállítására.
(vérnyomáscsökkentő gyógyszereim szedése mellett egy 100 mg-ot tartalmazó gyógyszert írt fel a kezelőorvos, amely a szívinfarktust előzi meg, vérhigító hatása is van)
Ön mit javasol?
Tisztelettel várom a válaszát!


VÁLASZ


Nem javasolhatok mást, mint hogy meg kell várni a tervezett vizsgálat eredményét. Úgy vélem, hogy ha a kardiológus az alapos vizsgálat alapján bármilyen aggasztó tünetet, eltérést észlelt volna, sürgősséggel kéri a vizsgálatot, amire mindig van lehetőség. Ha a panaszai fokozódnak, állapota romlana, ismét keresse fel a kardiológust.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink