• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

IDült Székrekedés

Tisztelt Doktorúr /Doktornő . Szeretném , ha adna egy tippet , hogy mit tegyek konkrétan a következő esteben: 4. hete már , hogy nem érzem jól magam székletürítésem miatt. Alapadatok: 20 éves 95 kg-os izmos fiú vagyok, mivel szakmai iskolába járok , sokat rajzolok ülve és mint minden fiatal sok időt töltök szám.gép előtt ,de nem hagyom elpunnyadni sosem magam, tehát futni szoktam és kondizni, kollégiumban lakok ,tehát az étkezésem , nem hangulat , hanem inkább pénz fügvénye . Az éjszakázások miatt nagy mértékben kellett energiaitalt fogyasztanom. lejebb bővebben kitérek erre. Tünetek: az első héten legalább a 4. napig nem volt székletem. Aztán sikerült produkálni azóta majdnem minden nap sikerül , de csak keveset ilyen kis nyuszibogyókat. Változtattam az étrendemen, 3 szori étkezés, híztam is kicsit, de gontoltam , ha többet eszek , akkor majd visszaköszön újra a piton a csézéből. De nem így lett! Napi egyszeri székelés reggel és bogyócskák, illetve kis székletek, hüvelyu
jj vastagságú - kavicsformájú székletek.Ha kicsit több adag jön észlelhető rajta váladék,nyák. De az igazi ok amiért írtam, hogy ma figyelmes letten fekete pontokra is székletemben,- ami ugye nagy ok arra , hogy az ember feltegye a kérdést mit csináljon. A kényelmetlenségérzet az igazán zavaró. olyan mintha Dugó lenne a fenekemben. Kényelmetlen ülni és figyelni előadásokon. Ha kávét , energiaitalt iszom természetesen , könnyebben székelek, de utánna visszaáll alaphelyzetbe. Stresszhelyzetben voltam az utóbbi egy hónapban- 1. hogy barátnőm felettem jár és mindig kioktatott, nem illettünk össze , szakítottunk, illetve a munkamorálom nem volt elengedő az előző félév sikeres teljesítéséhez így szégyen övezett a két szemeszter között.

Az első tanácsom az lenne, hogy próbálja meg valahogy rendbe tenni az életét, életmódját, táplálkozását. Hiába eszik többet, ha annak salakanyag tartalma alacsony ( rostszegény). Az energiaitalok a természetes táplálkozástól durván eltérnek és kis salakanyag tartalommal pontosabban semennyivel nem rendelkeznek. A kevés folyadék (víz) fogyasztása is elősegíti a székrekedést ( hozzá még a kondival a folyadékvesztés). A fekete pontokra vonatkozóan inkább táplálék eredetűnek gondolom, mint betegség tünetének. A gyulladásos bélbetegségek hasmenéssel járnak.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink