• nátha
    • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

      Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

    • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

      Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

    • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

      Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • melanóma
    • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

      Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

    • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

      Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

    • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

      Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • egynapos sebészet
    • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

      Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

    • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

      Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

    • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

      Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Jelent e problémát a picire nézve?

Orvos válaszol

Lányomnál tavaly emboliát állapítottak meg, majd azt, hogy
genetikai öröksége a vérsürűség. Most terhes 3 hónapos és folyamatosan hasba inekciózza magát,(vérsürüsége ellen)jelenleg kórházba van mert vérzése van, melyet a méhfal bevérzésével indokolnak.Kérdésem, hogy lehet probléma mentes 34 éves korig és csak most lépett fel ez a betegség?
(Az Édesanyám volt trombozisos.) Jelent e problémát a picire nézve?

Kedves Kérdező!
Az öröklött trombózishajlam lehet sokáig tünetmentes, akár 34 éves korig, vagy tovább.
A terhesség a trombózishajlamot növeli, ezért szükséges az injekciós kezelés. A jelenlegi vérzéses panaszokat nem a kezelés okozza, viszont a szer elhagyása a babára és anyukára is veszélyes.
Tisztelettel:
dr.M.Zs.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink