• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

  • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

   Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Tisztelt Doktornő/Úr !
>50 éves vagyok ,számos mozgásszervi és pszichés okok miatt leszázalékoltak 2 évre.Tavaly tavassza történt hogy elvesztettem az eszméletem,rágógörcsim voltak és habzott a szám(ez reggel volt)Tipikus epileszszia tünetek voltak,ami még a családunkban senkinél sem fordult elő...

... 10 percen belül beért a mentő akórházba,egyből ct-re vittek.megfelvételihez vér;-vizelet vizsgálat ..mag ami kell. A CT-én kimutattak valamit ,bár hiába konzultáltak nem tudta senki hogy mi lehet.Beutalót adtak MR vizsgálatra 6 hónap múlva kaptam időpontot.A kóházbe egyszer sem néztek rám a bentfekvés alatt.Az Mr vizsgálat előtti időszakban többször mentem ambulanciáramert olyan szinten fájt a fejem először csak szédülés,majd teljes legyengülés;-majd hányás...és ha ez már bekövetkezik az idő alatti emlékezet kiesés történik.Az ambulancián félválról vették a dolgot;gyógyszert nem írtak fel.,pedig j.o-i orientált nagyon erős fejfájásom volt.Későbbiekben Meg volt az MR erdmény ami kimutatta ,hogy a jobb oldali főagytőrzsitörzsdúcon egy érelváltozást mutatott ki.( AVM-nek írták be)Kérdeztem hogy mit lehet vele csinál,legaább hogy a fejem ne fájjon...Az orvos ebéldelni sietett,annyit moindott hogy ezzel ninsemmi tenni való;...mert megszállt az ördög..Ilyen diagnózist se hallottam még!....De azóta sem írnak fel semmit a fejfájásomra,van mikor napokig szenvedek,meg hányok. A neurológus is szt mondta ha méegyszer lesz olyan rohamom akkor tudnak maj esetleg gyógyszeressen kezelni..És addig??- szenvedjek?Kérem válaszukat illetve tanácsukat.Tisztelettel!


VÁLASZ


A soraiból arra lehet következtetni, hogy az ellátása nem egészen felelt meg az elvárásnak. A panasz okának tisztázása további vizsgálatokat, konziliumot, esetleg magasabb szakmai szinvonalat igényel. Ez lehet valamelyik egyetem ideggyógyászati klinikája. Ide családorvosa segítségével megfelelő indokkal tud eljutni.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink