• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Ketsegbeesesemben fordulok Onhoz

Orvos válaszol

Kedves Doktor!
Ketsegbeesesemben fordulok Onhoz.
Tavaly szeptember ota szenvedek csalankiutesben. Eloszor "csak" felduzzadt a nyelvem es az ajkam, aztan jottek a kiutesek, ugyanakor az oedemak megszuntek. Voltam millioszor orvosnal. Soha az eletben osszesen nem voltam ennyiszer, mint ebben a felevben. 5szor vettek vert, es az osszes verteszt szerint minden ertekem normalis. Tehat az orvos valasz az volt, hogy nem kell aggodni, minden rendben van (igazan????) ez ahogy kijott, ugy el is fog mulni, csak szedjem az antihisztamint. Ez sztan a diagnozis es a kezeles... Erre eskudott fel a diplomaoszton??? Vissza lehet adni azt a diplomat...mert ezt mindennek hivjak csak nem gyogyitasnak! Ez nem egy BKV jarat, ami csak jon meg megy... Ezutan elmentem egy allergologushoz, csinaltunk bortesztet, semmire nem vagyok allergias csak nehany fa viragporara. Na...ezzel sem lettem okosabb, tekintve, hogy szeptembertol marciusig (mostanaig) nem sok fat lattam viragozni. Voltam termeszetgyogyaznal - vonakodva mentem, nem hiszek nagyon bennuk
- legnagyobb meglepetesemre O mondta a legertelmesebb diagnozist eddig. Bar sajnos tesztekkel nem tamasztotta ala, megis elhittem, hogy esetleg kis gombak es parazitak rohangalnak a beleimben, es belekezdtem a szigoru "ne egyek semmit csak kb zoldseget" dietaba. 3. hetnel jarok, kicsit nehezen viselem a cukor megvonasat... a lenyeg, hogy 1 het utan bebizonyosodni latszott a termeszetgyogyasz allitasa, vagy jo masfel hetig semmi bajom nem volt. (a csodalatos antihisztamint 3 hete abbahagytam) Tegnap este nagyon durvan megint bedagadt az ajkam... ugyhogy kiborultam... elegem lett. Fel eve nyuglodom, es senki nem mondja meg mi a bajom.... Rengeteg, RENGETEG penzem van mar ebben, es csak szivjak tovabbra is... de gyogyitani azt nem tudnak. Nem vagyok hajlando gyogyszert szedni egesz eletemben. Ez egy tunet, nem allergia, es a tunetnek oka van. A tunet kezelese nem kezeles... Ertem en, hogy az orvosok penzt kapnak minden egyes szem antihisztamin utan amit lenyeletnek velem (mert
ez a gyogyszeripar lenyege), de en nem szeretnek gyogyszeren elni... 24 eves vagyok, es eddig teljesen egeszseges. Versenyszeruen sportoltam, ma mar csak lazabban, de mozgok. Rengeteg zoldseget es gyumolcsot eszem. Soha nem eszem hust nyersen (negy labut egyebkent sem eszem nagyon). Furcsa kinezetu tengeri kutyuket sem. Teljesen normalis eletvitelt folytatok. Nem hiszem el, hogy annyira bonyolult lenne kideriteni, hogy mi bajom van... Van valami otlete? Lassan elfogy a turelmem es a penzem is mellekesen...Koszonom

Kedves Hölgyem, vagy Uram!
Megpróbálom kihámozni a kétségbeesés vád-fröcsögéséből a lényeget. Először a fröcsögésekre reflektálok: olvasson utána az orvosi eskünek és ne kérje számon vádaskodva, mert egyikünk sem esküszik arra fel, hogy eskü alatt felismer és azonnal meggyógyít mindent. Miért gondolja azt, hogy mindenhatók vagyunk? Ma már nagyon sajnálom azt, hogy miért nem esküszik fel minden ember a saját szakmájára! Tele lennénk szuperman zsenikkel! Tévedhetetlen bölcsekkel.Mint Ön is. Kivéve az orvosokat.
Ön az? Tévedhetetlen zseni?
Önnek halvány fogalma sincs arról, mire jogosít fel a diploma. Arról sincs halvány fogalma sem, mit nevezünk gyógyításnak.
De a toleranciáról és az elvárható polgári tisztességről sincs túl sok fogalma - a levele értelmében.
Annak örülök, hogy Ön a saját szakmájában tévedhetetlen zseni. Biztosan hallani fogok majd az elismerésekről.
5 alkalommal csináltak kivizsgálást, csináltak allergológiai vizsgálatot. Ennek értelmében Ön allergiás.
Ha tetszik, ha nem!
Ilyen vádakat és sértéseket felvonultatva biztos vagyok abban, hogy Ön mélységeiben áttanulmányozta az allergiát és pontosan tudja, hogy léteznek keresztreakciók.
Ez nem azt jelenti, hogy januárban virágzik a cseresznyefa, de azt jelenti például, hogy egy parlagfű allergiás rohamot kaphat például görögdinnyétől. Mivel ezeknek a kémiai molekuláris szerkezetük hasonló.
Ebben a témában is javaslom az elmélyülést. Csak úgy, szabad idejében, eskütlenül.
És van még rossz hírem: aki nem hisz a természetgyógyászatban / alternatív medicina / ne menjen oda. Ha nem hisz a kártyajósban, ne vettessen kártyát.
Diagnózist csak leletekkel alátámasztva lehet mondani. Ha nincs értékelhető lelet, akkor vélelmeket lehet mondani. Ha a természetgyógyász beszélgetett Önnel, akkor a vélelmeit osztotta meg és nem diagnózist mondott.
Ezt is javaslom megfontolásra.A belekben túlszaporodott Candidáról minden " természetgyógyász" fog Önnek mesélni. A parazita már keményebb dió, mert ha Önnek bélférgei vannak, azt bizony ki lehet mutatni! Ki bizony!
A cukormegvonás olvastán azt gondolom, hogy úgy döntött, hogy cukormegvonással kiirtja a beleiből az ott lévő / vagy nem Candida albicans-t / gomba /, mivel halálra éhezteti a bestiát. OK. De mi lesz a rohangáló parazitákkal? Amelyek nem cukrot esznek.
Mellékesen megjegyzem - és nem adom vissza a felkérésére a diplomámat, -hogy van még valami, ami kizárólag csak cukorból/ glükózból/ nyeri az energiát. És ez az emberi agy!
Mindegyikünké!
Semmi más üzemanyagot nem képes felhasználni, csak a glükózt. Amit oxigén /O2/ jelenlétében éget el.
Egyetlen kérdés azért felmerül bennem: Eldobta az antihisztamint, mert az álságos hülye orvosai összeesküdtek az álságos és strici gyógyszeriparral. Rendben. Nem eszik cukrot, tegye.
De akkor mi a baja? Miért jelentkeznek a tünetek? Hiszen a természetgyógyásznak hitt. Ez a placebo hatás tartott pontosan egy hétig.
Talán fel kellen fognia = megértenie azt, hogy ha egy beteg jelentkezik egy tünettel / panasszal az orvosnál, akkor az orvosa meghallgatja, megvizsgálja és megpróbálja kitalálni a lehetséges okot, ehhez elvégzi a szükséges vizsgálatokat. Merthogy erre felesküdött. De ha nem esküdött volna fel, mint ahogy egy szakács sem esküszik fel, attól még nem gyilkosgalócával ízesíti az ételt.A logikusan kikövetkeztethető vizsgálatokat mind elvégezték. Az eredmény negatív.
Ugyanmár! Hogy merészeli számonkérni 2011-ben azt az orvosain, hogy 2011 színvonalán dolgoznak.
Tessék reinkarnálódni 3011-ben, akkor majd biztosan tudni fogják az okot. Én még nem hallottam magasvérnyomásban /hipertónia/ szenvedő beteget, hogy gyalázza az orvosokat, számonkéri az esküjüket és BKV alá minősíti a munkájukat azért, mert például a magasvérnyomásuk okát nem tudják. Vagy a fülzúgásét, a szédülését, a rákét.
De igenis sok mindent ismerünk, tudunk, kezelünk és gyógyítunk.
Azt is sérelmezi, hogy senki sem mondja meg, mi a baja. Mert konkrétumot senki sem tud mondani.
Az a baja, hogy néha allergiás rohama van. Felduzzad az ajka és csalánkiütései lesznek. Szerencsére nem súlyos és magától múlik.
Bár nem vígasztalja, de volt egy betegem, akinél a 3. esettől kezdve minden ilyen alkalommal gégemetszést kellett végezni, mert megfulladt volna. Mielőtt az eskümmel példálózna, ott ültem mellette a műtősnővel és kivártunk az elviselhetetlen fulladásig, akkor " vágtuk el a nyakát". A végén ő mondta, hogy tépőzárat kellene beültetni. Meghozattam Európa összes lehetséges gyógyszerét, akkor is kiújult a kórság. Csak egy napra, de akkor " bele kellett vágni". Sajnos egészségügyi dolgozó volt és nem rágalmazott, mert volt fogalma erről a szakmáról is.
Végtelen bölcsességével axiómaként / megcáfolhatatlan igazság/ kimondja azt, hogy a tünetek kezelése nem kezelés.
De bizony az, kedves Hölgyem, vagy Uram!
A tünetek kezelése = tüneti kezelés. Az ok kezelése = oki kezelés. Oki kezelést akkor tudunk adni, ha ismerjük az okot. Például hasnyálmirigy betegségben az inzulintermelés hiányában inzulint adunk , ez oki kezelés.Köhögésben köhögéscsillapítót, vagy köptetőt adunk, ez tüneti kezelés. Merthogy a köhögés valaminek a tünete. És az esetek döntő többségében egy kimutathatatlan valami miatt köhög valaki.
És van még rettenetesen rossz hírem: az orvosok nem kapnak pénzt minden egyes antihisztamin után, illetve egyetlen antihisztamin után sem, mivel rengeteg antihisztamin van a piacon forgalomban.
Ön rágalmazza egy szakma összes képviselőjét - természetesen névtelenül - és aljas módon.
Halvány fogalma sincs az iparról, a gyógyszeriparról sem. Mert kedves Nonamy vádaskodó, ha majd egyszer valóban rá lesz szorulva egy gyógyszerre és azt megkapja és megmenti az életét, akkor a gyógyszeriparnak nem az lesz a lényege, hogy feltalálta és tömeggyártásba vonta az Önét? Olyan mérhetetlenül nem ismeri a lényeget, azt, amit fröcsögve rágalmaz, hogy ez szinte szánalmas.
24 évesen nem akar élete végéig gyógyszert szedni. Ne szedjen. Nagyon sok olyan ember él Hazánkban, aki szintén nem akar, de megteszi, mert élni akar.
Nem tudom, mi volt a versenyszerű sport, amit ennyi idősen abbahagyott / bár ötleteim lennének/ Talán végig kellene gondolni azt is, mit szedett a versenyszerű sportolás előtt és alatt. Mit, miből, mennyit. Természetesen Ön a gyógyszeripar lényege miatt gyógyszert nem szedett semmit.
Soha, semmit?
Azt kérdezi, van-e valamit ötletem.
Van. Képzelje el, bonyolult, sőt, lehetséges, hogy lehetetlen kideríteni azt, hogy mi a baja.
De a sok hülye, munkára alkalmatlan és esküszegő orvos mégis foglalkozik Önnel. Nem tudom, miért került ez rengeteg pénzébe - legyen ez az Ön titka - merthogy minden beteget, aki OEP finanszírozott, ellátunk. Nemcsak én, hanem a magyar orvosok.Az allergia vizsgálatért nem kell fizetni, 5 laborért sem /illetve bárhányért sem/. A természetgyógyásznál kell, de ez az Ön választása. Ha dagad, urtikáriás és fullad és bemegy ügyeletre, pénz nélkül ellátják.Nem hiszem el azt, hogy allergiás rohamban csak pénzért látták el! Egyszerűen nem igaz.
Tehát ha fizeti a TB-t és van érvényes TAJ kártyája, akkor akár elfogyott a pénze, akár nem, el fogják Önt látni tisztességesen.
Hogy a türelme elfogyott, azt érzékelem a leveléből.
Remélem Ön is érzékeli az enyémből.Hogy az enyém is elfogy ilyeneket olvasva.
Bár van bennem annyi becsület, hogy válaszolok, mert az ilyen leveleket szemétkosárba szoktam küldeni.
Morogjanak ott maguknak.
Csak akkor találja meg a kiváltó okot, ha teljesen aprólékos, napi, részletes naplót vezet. Visszamegy a nullpontra, amit csak lehet, kiiktat az életéből és egyenként beemeli azokat. Ez szinte lehetetlen.
De pont annyi melót igényel Öntől, mint az orvosától.
Mivel nem hajlandó antihisztamint szedni, a gombácskáit sem eteti cukorral, az aktuális vizenyőket szteroiddal / mellékvesekéreghormon/ és vízhajtóval lehet megszüntetni.
Hosszú távon károsabbak, mint az antihisztamin.
Toleranciát és türelmet kívánok - mindkettőre hatalmas szüksége van és teljes gyógyulást.
dr Gerencsér Emőke

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink