• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

 • egynapos sebészet
  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

T.WebORVOS
Az a tapasztalatom, hogy az élet minden területén tért hódít az interneten elérhető információk sokasága, ám ezek egy adott témában sokszor egymástól eltérőek...

... Ugyancsak tapasztalatból mondom, hogy ez bizony sokszor a szakembereket is megtéveszti, félrevezeit.Több diplomás 40 év feletti szakmai tapasztalattal rendelkező mérnök vagyok az átlagtól eltérően olyan gondolkodással, hogy csak azokat a tanításokat ismerem el amelyeket a élet a gyakorlatban igazolt.Bocsánat, ha ez nagyképűnek tűnik, de azt tapasztaltam a saját szakmámban, hogy ezzel téves következtetéseket sikerült kiküszöbölni.
Az én szakmám azért egyszerűbb, mert a mérnök által alkotott dolog hibáit könnyebb megállapítani, míg Önök a természet által létrejött automatikusan működő lény rendellenes reakcióit igyekeznek helyreállítani.
A lényegre térve egy gyógyszernek minősített termék estében lehetőségem van annak tulajdonságairól, hatásairól, mellék és egymásra hatásáról tájékozódni: 1./ részben a termék dobozában található betegtájékoztató iratból, 2./a szakminisztériun által működtetett dr.info.hu adatbázisából,3./ a minősítést végző intézet OGY dokumentumaiból, 4./ a gyógyszergyár által frissített, a gyakorlat által feltárt és igazolt tájékoztatóból, 5./ adminisztratív munkát végző orvosok véleményéből, 6./ érdemi szakorvosi tevékenységet végző orvosoktól, 7./ Marketing tevékenységet végző szakemberektől 8./ Oktatók és egyéb szakmai publikátorok műveiből, .....Stb.
Önök szerint, kinek higgyek?


VÁLASZ


A legmegbízhatóbb forrásnak a gyógyszergyártó tájékoztatását kell tekinteni, ugyanis csak a gyártó tartozik felelősséggel a gyógyszerrel kapcsolatban akár a mellékhatások akár a súlyosabb következmények esetében. Ha nem a gyógyszergyártó tájékoztatását veszi figyelembe a gyógyszerszedés során, a gyógyszergyártó mentesül a felelősség alól. Tehát a gyógyszergyártó alapvető érdeke a kártérítési perek megelőzése érdekében a korrekt tájékoztatás. A dobozon található vagy a dobozban mellékelt tájékoztatást a gyógyszergyártó állítja össze, tehát a megbízhatósága nem kétséges. Nem vonatkozik ez több, gyógyszernek nem minősülő vagy gyógyhatású készítményre, étrend kiegészítőre, ahol a tájékoztatás nem mindig tartalmazza sem a pontos összetételt sem az esetleges mellékhatásokat, ha ugyan egyáltalán vizsgálták ez utóbbiakat.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink