• nátha
    • A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

      A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

    • Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

      Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

    • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

      A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • melanóma
    • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

      Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

    • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

      A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

    • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

      Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • egynapos sebészet
    • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

      Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

    • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

      Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

    • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

      Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

Eléggé összetett problémám van.Hónapok óta jelentkező szédülésem,egyensúlyzavarom van,ami kb, másfél hete állandósult.Éjszaka sem múlik...

... ,ágyban megfordulásnál is jelentkezik.Írásom nehezebbé vált,időnként nagyobb tárgyakat is kiejtek a kezemből,vagy éppen nem tudom megfogni.Jobb fülemben a délelőtti órákban éles sípoló hangot hallok.Időnként tárgyak mellé nyúlok.Előfordult,hogy szőnyegben megbotlottam.A járásom bizonytalan.Gondolkodásom meglassult,időnként keresem a szavakat,vagy nem azt mondom amit szeretnék.Mozgásom mintha összerendezetlen lenne. Fáradékonynak,gyengének érzem magam.
Ideggyógyásznál voltam,aki felvettette a kisagy-híd szögleti daganat lehetőségét. Koponya MRI vizsgálatot kért,de 7 hónapos előjegyzés van a vizsgálatra.Tavaly májusában jobb kar,váll határról eltávolítottak egy szövettanilag igazolt fibromyxoid sarcomát. Semilyen kezelést nem kaptam rá,mert nem tartották indokoltnak.Fül-orr-gégész látott,gyógyszert kaptam,de nem hat.Készült nyaki gerinc röntgen,ami teljesen negatív.Laborom teljes mértékben normális,nincs vashiányom.Koponya CT negatív.Szemfenék vizsgálatra előjegyzésem van.
Környezetem a fent leírt tünetekből csak annyit tapasztal,hogy a mozgásomon nagyon enyhén látszik a bizonytalanság.
Fontosnak tartom,hogy tudják,hogy eü.dolgozó vagyok.Ezeket a tüneteket intő jelnek veszem,ezért fordultam önökhöz is.A fenti tüneteket a szédülés állandósulásával egyidejűleg kezdtem tapasztalni, tehát kb. másfél hete.
Kérdésem az lenne,hogy valóban felmerülhet e a kisagy-híd szögleti daganat lehetősége?Ha igen,akkor mennyire lenne sürgős az MRI vizsgálat elvégzése?Gyorsan növekedhet e esetleg a daganat?


VÁLASZ


A relatív sürgős vagy sürgető MR vizsgálatra mindig van lehetőség. Számomra érthetetlen, a hosszú előjegyzési idő. A daganatos betegség lehetőségének, gyanújának esetében a 7 hónapos várakozás elfogadhatatlan. A tünetek alapján valóban felmerül akár akusztikus neuroma lehetősége ahogy az ideggyógyász feltételezi. Az Ön esetében a sürgősséget alátámasztja az is, hogy – feltehetően - alacsony malignitásu fibromixoid tumora volt a közelmúltban. A daganatot – az irodalmi adatok szerint – sokszor csak MR vizsgálattal tudják kimutatni. De:a panaszok hátterében ér eredetű eltérések is lehetségesek, amelyek diagnózisához szintén indokolt az MR vizsgálat. Mindkét esetben a korai diagnózis és kezelés szükséges, a 7 hónapos várakozás a gyógyulás esélyét csökkenti. Ha, mint írja, egészségügyi dolgozó, forduljon munkahelyi főnökéhez és kérjen tőle segítséget a vizsgálat mielőbbi elvégzése érdekében, mert legálisan is van mód a korábbi időpont eléréséhez.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink