• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Eléggé összetett problémám van.Hónapok óta jelentkező szédülésem,egyensúlyzavarom van,ami kb, másfél hete állandósult.Éjszaka sem múlik...

... ,ágyban megfordulásnál is jelentkezik.Írásom nehezebbé vált,időnként nagyobb tárgyakat is kiejtek a kezemből,vagy éppen nem tudom megfogni.Jobb fülemben a délelőtti órákban éles sípoló hangot hallok.Időnként tárgyak mellé nyúlok.Előfordult,hogy szőnyegben megbotlottam.A járásom bizonytalan.Gondolkodásom meglassult,időnként keresem a szavakat,vagy nem azt mondom amit szeretnék.Mozgásom mintha összerendezetlen lenne. Fáradékonynak,gyengének érzem magam.
Ideggyógyásznál voltam,aki felvettette a kisagy-híd szögleti daganat lehetőségét. Koponya MRI vizsgálatot kért,de 7 hónapos előjegyzés van a vizsgálatra.Tavaly májusában jobb kar,váll határról eltávolítottak egy szövettanilag igazolt fibromyxoid sarcomát. Semilyen kezelést nem kaptam rá,mert nem tartották indokoltnak.Fül-orr-gégész látott,gyógyszert kaptam,de nem hat.Készült nyaki gerinc röntgen,ami teljesen negatív.Laborom teljes mértékben normális,nincs vashiányom.Koponya CT negatív.Szemfenék vizsgálatra előjegyzésem van.
Környezetem a fent leírt tünetekből csak annyit tapasztal,hogy a mozgásomon nagyon enyhén látszik a bizonytalanság.
Fontosnak tartom,hogy tudják,hogy eü.dolgozó vagyok.Ezeket a tüneteket intő jelnek veszem,ezért fordultam önökhöz is.A fenti tüneteket a szédülés állandósulásával egyidejűleg kezdtem tapasztalni, tehát kb. másfél hete.
Kérdésem az lenne,hogy valóban felmerülhet e a kisagy-híd szögleti daganat lehetősége?Ha igen,akkor mennyire lenne sürgős az MRI vizsgálat elvégzése?Gyorsan növekedhet e esetleg a daganat?


VÁLASZ


A relatív sürgős vagy sürgető MR vizsgálatra mindig van lehetőség. Számomra érthetetlen, a hosszú előjegyzési idő. A daganatos betegség lehetőségének, gyanújának esetében a 7 hónapos várakozás elfogadhatatlan. A tünetek alapján valóban felmerül akár akusztikus neuroma lehetősége ahogy az ideggyógyász feltételezi. Az Ön esetében a sürgősséget alátámasztja az is, hogy – feltehetően - alacsony malignitásu fibromixoid tumora volt a közelmúltban. A daganatot – az irodalmi adatok szerint – sokszor csak MR vizsgálattal tudják kimutatni. De:a panaszok hátterében ér eredetű eltérések is lehetségesek, amelyek diagnózisához szintén indokolt az MR vizsgálat. Mindkét esetben a korai diagnózis és kezelés szükséges, a 7 hónapos várakozás a gyógyulás esélyét csökkenti. Ha, mint írja, egészségügyi dolgozó, forduljon munkahelyi főnökéhez és kérjen tőle segítséget a vizsgálat mielőbbi elvégzése érdekében, mert legálisan is van mód a korábbi időpont eléréséhez.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink