• nátha
    • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

      Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

    • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

      Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

    • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

      Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • melanóma
    • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

      Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

    • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

      Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

    • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

      Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • egynapos sebészet
    • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

      Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

    • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

      Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

    • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

      Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

MANÓCSKA

Orvos válaszol

MANÓCSKA jeligére:Tisztelt doktor úr!Pánikbetegségre ajánlották nekem a Neuroptim nevű tablettát.Tud e ön erről valamit mondani,hogy elmerjem -e kezdeni szedni.A másik kérdésem:mostanában többször szédülök,ide-oda ugrál a vérnyomásom 110-130 között,és olyankor a nyakamnál,pattogásokat érzek,de olyan mintha a fejemben is pattogna valami.Lehet ez is a pániktól?Két éve 41 évesen kiszedték a petefészkemet..esetleg ezek a hormonváltozások is okozhatnak ilyen tüneteket?Nyaki UH,dopleren voltam ,ott minden jó volt.Ne gondoljak olyasmire,hogy valami ér elpattanhatott..?a szokásos bepánikolásom előjött emiatt.Köszönöm válaszát! Üdvözlettel Manócska.

Kedves „ Manócska"

Nem tudom, hogy pánikbeteg-e, vagy szorongásos zavarban szenved.
A Neuroptim bajt nem okoz, de hatékonysága bizonytalan.
Nem hiszem, hogy ér pattant volna meg a nyakában, annak sokkal súlyosabb tünetei vannak, ezért ne szorongjon.
A climaxal együttjáró változások bizony kedveznek a szorongás fokozódásának.
Mindenképpen pszichiáternek kellene kimondani a diagnózisát és beállítani a terápiát.

Üdvözlettel: dr.Lajtavári László

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink