• nátha
    • A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

      A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

    • Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

      Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

    • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

      A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • melanóma
    • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

      Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

    • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

      A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

    • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

      Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • egynapos sebészet
    • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

      Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

    • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

      Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

    • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

      Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

Tisztelt Főorvos Úr!
Jelenleg 59 éves vagyok 170 magas 67 kg. Nyaki érvizsgálatom eredménye számomra ijesztő: Carotis rendszerben az intima kiszélesedett...

... A bal bifurcatio elülső falán egy 2,0 mm-es plakk látható. mk oldali ICA/ECA/CCA területén normális keringési viszonyok mérhetők. Mkét oldal art, vertebralis normál tágasságú áramlása anterograd. Minimális fokú atherosclerosis. Megtartott vertebralis keringés. Attól félek, hogy egyszercsak amikor nem is számítok rá a nyaki ér elzáródik és agyvérzés, infarktus és kész meghalok. Ezt már csak akkor operálják, ha majdnem elzáródik az ér? De az operáció is nagyon veszélyesnek tűnik. Kérem írja meg véleményét, hogy ezzel meddig élhetek még? 15 éve szedek szívritmuszavarra és refluxra gyógyszereket, Nebilet, Covercard, Nexium, csontritkulásra D3 és Ca.Attól is félek, hogy a sok Calcium szedése miatt nem rakódik le az érfalra, és ezzel fokozódik a meszesedés? Előre is köszönöm válaszát Tisztelettel


VÁLASZ


Az Ön leírása alapján arra lehet következtetni, hogy a sebészeti beavatkozás nem indokolt. Ha a gyógyszereit a megfelelő adagban szedi, nem kell tartania a jelentős felgyorsulásra, ami az érelmeszesedést illeti. Egyelőre tehát megnyugtathatom, nem kell agyi történéstől tartania.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink