• nátha
    • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

      Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

    • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

      Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

    • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

      Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • melanóma
    • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

      Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

    • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

      Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

    • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

      Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

  • egynapos sebészet
    • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

      Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

    • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

      Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

    • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

      Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Műtét vagy konzervatív kezelés?

Orvos válaszol

Műtét vagy konzervatív kezelés?
35 éves férfi, status: Jo. Achilles arfx. Jo. S1 fájdalom, hypaesthesia, paraesthesia. Jo. peroneus paresis (4/5)). Kötött paralumb. izomzat. Erősen korlátozott előrehajlás. Lasegue jo. 30 foknál pozitív. Sphincterzavar nincs. CT: IV. korongon min. körkörös előboltosulás, L V. korongon jobb oldali medio-laterális korongszint alá terjedő jelentős nagyságú lateralis recessust kitöltő sérv látható, mely kifejezett gyöki és duralis compressiot okoz. A beteg két hét fekvés és fájdalom csillapító gyógyszerek, valamint izomlazító mellett sem javult. Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Kérdésünk, feltétlenül szükséges -e a műtét, vagy másban is gondolkodhatunk? Köszönettel

Tisztelt Páciens!


Idegsebész szakorvos dönti el, tapasztalat az, h érdemes több
véleményt kikérni, konzervatív kezelés gyógytorna -nyújtógyakorlatok végzése elengedhetetlen. Infuziós kezelés is lehetséges. A döntés függ az általános állapottól, de leginkább a neurológiai(idegi) károsodás veszélyétől. Idegsebész vagy ortopéd szakorvos tud segíteni ennek eldöntésében.


Üdvözlettel:
Dr. Moravcsik Bence Balázs
ortopéd traumatológus szakorvos
Budai Mozgásszervi Magánrendelő
1111 Budapest, Budafoki út 15.
Mobil:+3670 425 8590
www.bmm.hu  

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink