• nátha
    • A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

      A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

    • Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

      Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

    • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

      A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • melanóma
    • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

      Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

    • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

      A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

    • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

      Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • egynapos sebészet
    • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

      Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

    • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

      Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

    • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

      Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

női hormonok

Orvos válaszol

Tisztelt doktor Nő/Úr!

Férjemmel kisbabát szeretnénk vállalni, de ezidáig sikertelen volt. Endokrinológusnál jártam, minden értékem rendben, kivétel a prolaktin, ami havonta ugrált. Kaptam rá bromoc.-t amitől úgy tűnik, hogy beállt normálisra...

... Voltam hormonvizsgálaton, melynek eredményével kapcsolatban szeretnék érdeklődni:
2. napi (a 3. nap sajnos hétvégére esett):
LH:6,65 U/L (norm.: 2,12-10,89)
FSH 7,48 U/L (norm.: 3,85-8,78)
Prolaktin: 297,7 mIU/L (norm.: 70,8-566,5)
Ösztradiol 147 pmol/L (norm.:99,1-447,9)
Progeszteron: 1,9 nmol/L (norm.:0,98-4,83 nmol/l)
Tesztoszteron: 1,2 nmol/L (norm.:0,4-206)
9-10. nap körül volt LH tesztem pozitív és jellegzetes tünetek. Ezt követően felment a hőm, azóta 37,1.
21. napi vérvétel eredményem:
LH 1,45 U/L (norm.:1,20-12,86)
FSH 1,77 U/L (norm.:1,79-5,12)
Prolaktin 303,9 mIU/L (norm.:70,8-566,5)
Ösztradiol 1708,6 pmol/L (norm.:179,9-1068)
Progeszteron 71,3 nmol/l (norm.:16,4-59,02)
Tesztoszteron 3,0 nmol/L (norm.:0,4-2,6) ezt egy csillaggal elölték is.
Mit jelentenek az értékeim? Elképzelhető, hogy azért magasak, mert most talán sikerült a baba?
Válaszát előre is köszönöm!


VÁLASZ


​Kedves Kérdező!

​​ ​​​​ ​​​​ ​​A beteg állapotának ismerete és korábbi vizsgálati eredményeinek hiányában egy lelet​et vagy annak​ kiragadott részletét nem lehet és nem is szabad értékelni. Ez a vizsgálatot kérő orvos feladata és felelőssége, mint ahogy a beteg tájékoztatása is.
a szerk.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink