• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

  • 10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

   10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

 • egynapos sebészet
  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

Olga folytatta

Orvos válaszol

Olga vagyok.Még egy kérdésem lenne Önhőz.Tavaly szintén egy fiúval megismerkedtem.Megbeszéltük a találkozás.Sikerült személyesen beszélni.Ez idáig rendbe is van.Csak, hogy volt egy kicsi kavarodás körülöttem...

... ,ami utólag még most is bánt és illetlenségnek tartom.Szóval mielőtt találkoztam evvel a fiúval, anyunak említettem, hogy találkozok vele a kórházba. Mert én fél évente oda szokok menni gyógytornára.Szóval azt mondta nekem majd megles engem és azt a fiút. Én mondtam neki, hogy ne lessen meg minket mert ez illetlenség majd ha itt az ideje bemutatom személyesen. De csak hajtogatta megless minket. Nem tudtam mit tenni mert ezt akarta. De csak azért tudta ezt meg tenni anyu mert éppen akkor begörcsölt a gerince és benn feküdt . De nekem az a véleményem akkor sem kelet volna lejönni a földszintre leselkedni utánunk.Ön szerint mért tette ezt?Most jön a lényeg. Korába mikor elment az a fiú és vissza mentem.Akkor a szobatársam elmondta, hogy anyukám miket mondott rólam és a fiúról. Tehát fantáziált a végén kiderítettem.De akkor sem kéne ilyeneket mondani idegeneknek.Hanem velem megbeszélni négy szem közt. Azt mondta ennek az idegen idős néninek, hogy elvisz a Nőgyógyászhoz és elkötteti a méhemet.Mert ha lesz gyerekem akkor ő nem foglya ápolni vagy ha én szülés közbe meghalok. Kérdem én Önt miért gondolkozik anyu így előre vagy is miért fantáziál. Hiszen ezt szóba sem hoztam neki meg ha tényleg gyereket szeretnék előtte jól át kéne gondolnom. Ugye ebbe igazam van.?Mivel mozgássérült vagyok de nem így születtem.Meg még azt mondta ennek a néninek fél hogy lelépek evvel a sráccal a kórházból.Hát én nem ilyen vagyok mert a kórházat megbüntetnék ezért meg engem is.Nem értem miért talált ki ilyeneket.Ön szerint?Az idős néni szerint az anyukám nagyon félt a fiú barátaimtól udvarlóimtól, ami nem jó ezt mondta.Mert nem hagy létezni ismerkedni.Pedig én egy talpra esett lány vagyok és megfontolt azt mondta.Ön szerint?


VÁLASZ


Kedves Olga!


Levelében nem írja, hány éves. Ettől ugyanis sok minden függ. Ha már elérte a felnőtt kort, ideje lenne minél hamarabb megbeszélnie az anyukájával, hogy Ön már képes dönteni a saját sorsáról. És ez független attól, hogy együtt, vagy külön élnek.
Egyeztesse anyukájával, melyikük mit vár el a másiktól, milyen igényeik vannak a békés egymás mellett élés területén.
Sok sikert kívánok ehhez a megbeszéléshez.


Üdvözlettel:
Spielbergerné Natonek Gabriella
mediátor
www.kibekitem.hu  

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink