• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Kedves Doktor úr/Doktornő!

Az utóbbi időben (nagyjából 2 hónap) az alhasam nagyon megkeményedett és kezd dagadni, a petefészkem környékén akkorára duzzadt, hogy alig kivehető a medence csontom ...

... Néha-néha fáj is. Kézzel tapintható gübörcsök vannak ott. Nőgyógyászhoz fordultam, aki egy alkalommal antibiotikummal sikeresen kezelte ezt, de 1 hét múlva újra visszatért a probléma. Azóta kétszer is kaptam antibiotikum kúrát, ám nem használt. Egy ízben megemlítette, hogy esetleg veséről és húgyhólyagról terjedhetett át rá valami. Kenetet vett baktériumra, ám a labor nem mutatott semmi rendelleneset ilyen téren.
Amikor a nőgyógyászom megemlítette, hogy esetleg urológiai eredetű lehet a problémám, eszembe jutott, hogy másfél éve sós szagú a vizeletem és habzik. Néha pedig kicsit nehezebben megy a vizelés. Ez a problémám nagyjából másfél éve van, abban az időben fertőződhettem meg bélféreggel (ez nagyjából tavaly márciusra tehető), amitől az év júliusában szabadultam meg. A helyzetet nehezíti, hogy nem ÁNTSZ állapította meg a féreg fajtáját, ugyanis saját szememmel láttam csak távozni, és az orvosok is ez alapján azonosították (nagy, vastag és inkább laposabb volt). A féreg távozása után háromszor kaptam Vermox kúrát a peték miatt.
Urológiára elmentem, ahol ultrahanggal megvizsgáltak és nem találtak semmi problémát. A vizeletem gennyes volt, de laborba a mintát már nem küldték el. Erre is háromszor kaptam antibiotikumot, nem segített.
Mostanában pedig elkezdett úgy fájni a hasam, mint amikor még férges voltam. A köldököm táján egy pontban szúr, hol székrekedésem van, hogy pedig hasmenésem. Utóbbinál is ugyanolyan sötét barna a széklet, mint székrekedéskor. ÁNTSZ-hez küldött minta alapján azonban nincs bennem semmi.
Vérvétel alapján gyulladásom van. Másfél éve folyamatosan hullik a hajam, nagyjából harmadannyi van csak, mint régen volt, és egyre vékonyabbak a hajszálak. Gyakran fáj a fejem, szédülök. 23 éves vagyok, és mivel eddig egy orvos sem tudta megmondani, hogy mi a bajom, tanácstalan vagyok, hova mehetnék. Egyáltalán összefüggnek ezek a problémák, újra bélférges lettem, vagy csak annak az utóhatása, ami kezeletlenül maradt? Milyen szakorvoshoz lenne érdemes elmennem? Kérem, segítsen!
Egy aggódó lány


VÁLASZ


A panaszai, tünetei olyan szerteágazóak, egyetlen ismert betegséggel nem magyarázhatóak. Nem kizárt, hogy egyidőben többféle betegség áll fenn, bár ezt nem vezetném vissza az általam nem ismert bélférgességre. Lehetséges, hogy nem a megfelelő vizsgálatokat végezték el, hogy a betegség oka tisztázódjon. Úgy tűnik, valamilyen különleges betegséggel állunk szemben, ezeket leginkább a ritka betegségek osztályán tudják kivizsgálni. Célszerű lenne egy ilyen szakrendelést felkeresnie.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink