• nátha
    • A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

      A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

    • Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

      Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

    • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

      A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • melanóma
    • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

      Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

    • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

      A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

    • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

      Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • egynapos sebészet
    • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

      Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

    • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

      Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

    • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

      Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

55 éves nő vagyok, aki 6 hónapja kemény fogyókúrán van. 125 kg-ról lefogytam 95-re - 30 kg! Nagyon kevés folyadékot fogyasztottam az elmúlt hetekben (napi 1 litert). A vérnyomásgyógyszeremet el tudtam hagyni (ORVOSI JAVASLATRA)...

... Készíttettem egy friss vérképet, amely az alábbi kóros értékeket mutatta:
Húgysav: 650
eGFR: 44
Kreatinin: 111
CK: 700
Háziorvosom javaslatára elkezdtem szedni a Miluritot. Időpontot csak 1,5 hónap múlva kaptam a nefrológiára.
Ez az állapot visszafordítható? Van okom megijedni? Ha csökken a húgysav, akkor a többi értékem is visszaáll a normális szintre?
Köszönettel!


VÁLASZ


A laboratórium lelet értékelésére nem vállalkozom, ebben a kérdésben kezelőorvosát keresse fel, akinek sokkal több információja van az Ön állapotával kapcsolatban. Az nem vitás, hogy a veseműködés további tisztázására van szükség, ebben a kérdésben a néhány hetes várakozásnak nincs jelentősége. A Ck érték emelkedett voltát komolyan kell venni, az akár a koleszterin csökkentők mellékhatása is lehet, ha szed ilyen gyógyszert, minden esetre az izomzat leépülésével van kapcsolatban.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink