• nátha
    • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

      A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

    • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

      Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

    • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

      Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • melanóma
    • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

      Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

    • A betegségről a melanoma világnapján

      A betegségről a melanoma világnapján

    • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

      Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

  • egynapos sebészet
    • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

      Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

    • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

      Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

    • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

      Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Pipacs07

Orvos válaszol

Pipacs07 jelige

75 mg-os anafranilt szedek, jelenleg kb. 1/2 éve aránylag jól vagyok, egyébként az alapbetegségem: bipol. aff. zavar.
Kérdésem: szeretném csökkenteni a napi dózist, és elérni azt, hogy csak a depakine chronot szedjem.
Mennyi idejű, aránylag kiegyensúlyozott idő eltelte után ajánlja csökkenteni az anafranilt 75 mg-ról fokozatosan napi 25 mg-ra?
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel:
pipacs07

Kedves levélíró
Tudom, hogy nehéz elérni a kezelőorvost, meg sok a bizonytalanság, de én gyógyszerelési ügyben tanácsot nem adhatok, a törvény tiltja. A gyógyszerelés komoly dolog, akár következményei is lehetnek ( jogi ) és ez mindig azé az orvosé, aki beállítja a gyógyszert.
Ha jól van, nincs semmmi baj, szerintem várja ki a kezelőorbvost és Vele beszélje meg az esetleges gyógyszerváltoztatást.
Elnézést, de ebben nem tudok segíteni, de örülök, hogy jól van.
Üdvözlettel: dr.Lajtavári László

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink