• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

 • egynapos sebészet
  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

  • Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

   Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

  • Egynapos sebészeti központ létesítése kezdődik Velencén

   Egynapos sebészeti központ létesítése kezdődik Velencén

puklusné

Orvos válaszol

A lányomnál 2012 ben allergiát állapítottak meg,már csecsemő kora óta problémáink voltak a tünetekkel. 2013 Februárjában, fülgyulladásunk, illetve infulenza szerű megbetegedése volt. Már 2 antibiotikumot kapott de a köhögése nem múlt,sőt rosszabb lett. Az infulenzás tünetek,mint a láz, végtagfájdalom, orrdugulás minden elmúlt....

... Ekkor váltottunk háziorvost.Ő beküldött a pulmonológiára,ahol a doktornő fogadott is.Meg vizsgálta rtg is csináltatott.Nem igazán mondott semmit.Miután megkaptam a papírokat,láttam a diagnózinál hogy asztma.Kaptunk porlasztót,beroduál oldatot, sót, montekulast rágótablettát,flixotit spryt,ventolint,és ariust.Szóval nem kevés gyógyszert.A lányom 1,5 hónapból 1hónapot hiányzott az ovódából,és anyagilag elég megterhelő volt ez az időszak.Ekkor mondták hogy lehetőség van a kiemelt családi pótlékra,illetve a gyes igénylésére,Mert persze a munkátató nem torelálja az 1 hónapos táppénzt...De ekkor jött hogy azt hallottam ,szigorították ezeknek a támogatásoknak a feltételeit, és valószínű ezt meg sem kapom.Ha esetleg alá is irja a doktornő a tartós beteg papírt,az csak 1 év múlva lesz.De az én gyermekem most is beteg,most is szükségem lenne ezekre a támogatásokra.Azóta önköltségen sószobába járunk,igy tudom kordában tartani a sípolós,ugatós köhögését, légszomját.Szeretném megkérdezni mik ezek a szigorítások? Mennyi esélyem van arra hogy én tudjam ápolni a gyermekemet,ugy hogy gyesenlehetek vele....Köszönöm A válaszát:Tisztelettel!


VÁLASZ


Az április 1-től életbe lépett szigorításokat még én sem ismerem alaposan. Egy biztos, eddig sem adtak első megjelenésre a pulmonológián emelt családi pótlékra igazolást. Ha kontrollra megy, márpedig a gyógyszerek miatt mennie kell, ott kell megbeszélnie, jogosultak-e az emelt családi pótlékra. Addig annyi a segítség, hogy az ön által említett gyógyszereket kiemelt támogatással kapja, azaz például a Montelukas-t nem 8000 Ft-ért, hanem néhány száz forintért.

Üdvözlettel dr.Sebő Zsuzsanna

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink