• nátha
    • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

      Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

    • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

      Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

    • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

      Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • melanóma
    • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

      Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

    • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

      Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

    • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

      Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • egynapos sebészet
    • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

      Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

    • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

      Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

    • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

      Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

68 éves magas vérnyomásos 5 eres szívműtőt beteg vagyok. Az Atorvastatin koleszterin csökkentőt szedek. Tudomásomra jutott, hogy...

... az atorvastatin koleszterin csökkentők ártalmasak. Kiegészítésként alkalmazható-e az Omega 3 Halolaj kapszula ha vérhígítóként Trombexet szedek. Vagy Atorvastatin helyett más gyógyszert tudna javasolni?
Előre is köszönöm válaszát!


VÁLASZ


A koleszterincsökkentők mindegyikének van mellékhatása, azt azonban nem merném állítani, hogy ártalmasak lennének. A kockázat/haszon mérlegelésével kell mindig egy gyógyszer szedését elrendelni. Az Ön esetében – azt gondolom – orvosai megfontoltan, a mellékhatásokra is figyelemmel javasolták a gyógyszert. Kiegészítésként lehet szedni omega3vajsavat, de nem tanácsolnám hogy helyette szedje. Az összes koleszterincsökkentő „statin" szernek nagyjából azonos a mellékhatása is, ezért más szert akkor sem javasolnék, ha megtehetném.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink