• nátha
    • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

      A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

    • A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

      A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

    • Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

      Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

  • melanóma
    • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

      Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

    • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

      A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

    • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

      Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • egynapos sebészet
    • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

      Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

    • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

      Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

    • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

      Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

Tisztelt Doktor úr/Doktor nő!
Ha folyamatosan növekszik az anti-streptolizin szintem (680-nál tart) de nem találtak arcüregbe, fül-orr-gégén, urulógián és fogászaton sem gócot, akkor mi okozhatja ezt?
jelige: sürgős

Az antistreptolizin titier növekedése a streptococcus fertőzést követően fokozatosan emelkedik a fertőzést követő 1-3. héten, a csúcspontot 4-6 héttel később éri el, ezt követően fokozatosan csökken kb. fél éven át, a fertőzés gyógyulása után. Értékelni csak az ismételt vizsgálatok alapján lehet. Az említett vizsgálatokon kívűl, máshol is előfordulhat streptococcus fertőzés. Tehát értékelni az eredményét nem tudom, az is lehetséges, hogy a fertőzést követően még abban az 5-6 hetes periodusba van, amikor az érték emelkedhet. Ezeket csak a kezelőorvosai bírálhatják el.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink