• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Tisztelt doktor úr!
Teljesen tanácstalan vagyok a házasságomat illetően. Egy évvel ezelőtt a férjem megcsalt ( vállalkozásunk van ,a titkárnővel történt). Mikor kiderült a viszony a férjem bevallotta,hogy szereti, a hölgy boldogan felválalta volna a kapcsolatot, de a férjem valami miatt mégis szakított vele...

...Nem sokkal később azonban újabb hölgyemény jelent meg az életünkben akivel a viszonya azóta is tart. Nem maradozik ki, csak ha a telefonját megnézem abból derül ki,hogy ez még tart. Nem tudom milyen mélységű a kapcsolat,ha rákérdezek,hogy szereti-e azt válaszolja,hogy nem csak nagyon kedveli, de olyor kijelenti,hogy velem nem tud együtt élni,de ha elválunk ő nem fog együtt élni sem a mostani sem más nőkkel. Tudja,hogy megnézem a telefonját,mégsem törli ki az sms-eket,mintha akarná,hogy tudjam, vagy csak bántani akar? Ha elmondja,hogy nekünk nem megy együtt , volt úgy hogy utána odajött és átölelt,majd azt mondta,hogy nem vagyok közömbös neki,majd bocsánatot kért. Én 35 éves vagyok a férjem
36 és van két kisfiunk akik rajongva szeretik az apjukat. A férjem is imádja őket és sokszor úgy érzem,hogy miattuk van még velem. Cak játszik velem,vagy tényleg nem tudja mit csináljon? Meddig várja, várjak-e egyáltalán,mert közben engem fizikálisan és lelkileg is nagyon megvisel ez a helyzet. Van aki azt mondja,ha el akart volna menni már megtette volna a gyerekek nem tartották volna vissza.De néha úgy érzem mind a két dolgot akara, ami lehetetlen.Ha nem nézegetem a telefonját akkor olyan mintha minen rendben lenne, mert időben itthon van és kedves is. De attól még megőrjít a tudat,hogy mi zajlik a háttérben.Attól félek,hogy soha nem fog megváltozni és közben én megyek rá a dologra.Van-e még ennek a kapcsolatnak esélye? Mit tegyek? Válaszát előre is köszönöm!

Jelige: tanácstalan nő

VÁLASZ:


Kedves Tanácstalan nő!

Amikor egy házasság arra a pontra jut, mint amiről Ön is írt, már nagyon nehéz négyszemközt tisztázni a problémákat. Ilyenkor mindketten csak a saját igazukat próbálják a másikkal megértetni, mert már ritkán szokták meghallani a társ álláspontját. Éppen ezért anélkül, hogy külső segítséget vennének igénybe, úgy gondolják, hogy a bajon csak a válás segíthet.
A döntő lépés megtétele előtt érdemes lenne a mediációt igénybe venniük. Ez olyan speciális konfliktusmegoldó módszer, amely nem pusztán a két fél között, hanem egy harmadik független szakember részvételével zajlik. A mediátor irányításával a felek szembe tudnak nézni a problémákkal, közben mindkettőjük számára elfogadható megoldásokat keresnek és találnak.
Fontos tudni, miért egymást választották, mit köszönhetnek a másiknak? A kérdésre a válaszok útmutatóként szolgálnak mindkettőjüknek.
A legrosszabb azonban az, ha nem történik semmi. Ugyanis az ilyen helyzetet legjobban a gyerekeik sínylik meg. Tudat alatt rögzülnek a tapasztalatok, amit azután a későbbiekben a saját felnőtt életükbe, mint mintát visznek majd tovább magukkal.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink