• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Jó napot kívánok!
Egy olyan problémám lenne, ami még februárban vagy márciusban kezdődött. Egyik este úgy éreztem, infarktusom van és teljesen elborult az agyam, valószínűleg pánikrohamot kaptam. Pár nappal ezután ismét ehhez hasonlót éreztem ...

... ekkor elmentünk az ügyeletre, csináltak egy EKG-t, minden rendben volt rajta, másnap csináltak még egyet és egy szívultrahangot, itt sem láttak semmi problémát. Rövidesen ezután megszűntek a problémák. Rá egy hónapra épp órán ültem és hirtelen lezsibbadt mindkét lábam, felmentem az orvosiba, elküldtek laborba, vérképem tökéletes. Egy időre ismét megszűntek a gondok, csakhogy múlt hét kedden, amikor szálltam le a buszról, hirtelen éles fájdalom nyilallt a szívem alatti pontba és a mellkasom közepe környékén egy pontba. Kb 15 percig tartott ez a szúró fájdalom, de pl ha egy helyben álltam, megszűnt. Ezután este és másnap reggel ugyanott, a szívem alatt tompa fájdalmat éreztem, majd elmúlt. Szombat hajnalban arra ébredtem, hogy megint fáj és az egyik lábam teljesen lezsibbadt. Azóta minden este érzem ezt a fájdalmat, néha az oldalamban is. Emellett az utóbbi napokban fejfájás is társult a többi tünethez, ami 2 napja elalvás előtt fokozottan jelentkezett és reggelre se múlt el. Ma reggel egy rémálomra ébredtem és azt vettem észre hogy zsibbad a bal karom és lábam. Bár más tünetem nincs, hiába mozogtam, forgolóstam, nem akar szűnni. Mitévő legyek?


VÁLASZ


A panaszai változatossága és többszöri változása alapján nem lehet valamely szervi megbetegedésre gondolni. A panaszai nem utalnak bármely szívbetegségre, ahogy az elvégzett vizsgálatok alapján sem lehet ezt feltételezni. Inkább hajlok arra, hogy a külső körülmények miatt fellépő pszichés zavar, akár pánikbetegség is állhat a háttérben. Erre utal az is, hogy az elvégzett vizsgálatok negatív eredménnyel jártak. A pánikbetegség rendkívül változatos tüneteket produkálhat, de ezt a diagnózist csak megfelelő vizsgálat után, a pszichiáter állapíthatja meg.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink