• nátha
  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

   A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

  • Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

   Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Jó napot kívánok!
Egy olyan problémám lenne, ami még februárban vagy márciusban kezdődött. Egyik este úgy éreztem, infarktusom van és teljesen elborult az agyam, valószínűleg pánikrohamot kaptam. Pár nappal ezután ismét ehhez hasonlót éreztem ...

... ekkor elmentünk az ügyeletre, csináltak egy EKG-t, minden rendben volt rajta, másnap csináltak még egyet és egy szívultrahangot, itt sem láttak semmi problémát. Rövidesen ezután megszűntek a problémák. Rá egy hónapra épp órán ültem és hirtelen lezsibbadt mindkét lábam, felmentem az orvosiba, elküldtek laborba, vérképem tökéletes. Egy időre ismét megszűntek a gondok, csakhogy múlt hét kedden, amikor szálltam le a buszról, hirtelen éles fájdalom nyilallt a szívem alatti pontba és a mellkasom közepe környékén egy pontba. Kb 15 percig tartott ez a szúró fájdalom, de pl ha egy helyben álltam, megszűnt. Ezután este és másnap reggel ugyanott, a szívem alatt tompa fájdalmat éreztem, majd elmúlt. Szombat hajnalban arra ébredtem, hogy megint fáj és az egyik lábam teljesen lezsibbadt. Azóta minden este érzem ezt a fájdalmat, néha az oldalamban is. Emellett az utóbbi napokban fejfájás is társult a többi tünethez, ami 2 napja elalvás előtt fokozottan jelentkezett és reggelre se múlt el. Ma reggel egy rémálomra ébredtem és azt vettem észre hogy zsibbad a bal karom és lábam. Bár más tünetem nincs, hiába mozogtam, forgolóstam, nem akar szűnni. Mitévő legyek?


VÁLASZ


A panaszai változatossága és többszöri változása alapján nem lehet valamely szervi megbetegedésre gondolni. A panaszai nem utalnak bármely szívbetegségre, ahogy az elvégzett vizsgálatok alapján sem lehet ezt feltételezni. Inkább hajlok arra, hogy a külső körülmények miatt fellépő pszichés zavar, akár pánikbetegség is állhat a háttérben. Erre utal az is, hogy az elvégzett vizsgálatok negatív eredménnyel jártak. A pánikbetegség rendkívül változatos tüneteket produkálhat, de ezt a diagnózist csak megfelelő vizsgálat után, a pszichiáter állapíthatja meg.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink