• nátha
    • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

      Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

    • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

      Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

    • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

      Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • melanóma
    • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

      Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

    • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

      Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

    • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

      Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • egynapos sebészet
    • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

      Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

    • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

      Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

    • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

      Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

terhes vagyok / DURACEF

Orvos válaszol

18hetes terhes vagyok es antibiotikuot DURACEF-et irt elo a
doktorno mivel a verben valami gyulladast mutatott a vizsgalat.az volt benne hogy Borellia IgMpozitiv Borellia IgGnegativ es Chlamidya pn IgM hatarertek.Elisa modszer ugytudom nemmindig mutat biztosat.kullancs soha nemvolt bennem.felek hogy a babanak nemart e ez az eredmeny es hogy szedhetem e ezt az antibiotikumot nyugodtan.a doktorno aztmondta ha magzatviz vizsgalatra megyek akkor aznap nevegyem be.hogy miert nemtudom.koszonom elore valaszat.

Kedves Kérdező!
Ha fertőzés fennáll, akkor elméletileg a baba károsodhat(ott), de ez nem törvényszerű. A kezelés mellett jó esélyei vannak, hogy egészséges maradjon a baba.
Tisztelettel:
dr.M.Zs.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink