• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Kedves Doktornő / Doktor úr!

Jelenlegi panaszom az, hogy a terhesség 6. hetétől egy számomra nem érthető jelenség is kapcsolódik a "szokásos" terhességi rosszullétekhez (émelygés, puffadás, álmosság, gyomorégés, orrvérzés stb...)...

... Tavaly nyáron volt egy viszonylag hirtelen jelentkező szédülős-kóválygós rosszullétem (négykézláb lépcsőzés), előtte soha és a fejem se fájt, de volt 5-6 felső légúti fertőzés a télen, fülfájással.
A nyári esetnél sok vizsgálat (CT, EKG, labor, neurológia, szemészet) közül egyedül az otoneurológiai vizsgálat egyik eredménye lett az, hogy mindkét oldal nagyon gyengén volt ingerelhető a hideg vizes vizsgálat során. Az nem derült ki, hogy ez ok vagy következmény, de az orvos azt mondta, hogyha ennyire rossz lenne mindkét oldal, akkor rosszabbul kellene lennem.... A másik orvos szerint ez az előző nem jól végezte a mérést... Lassan gyógyult (torna és Milgamma), annyi maradt vissza, hogy szeles időben továbbra is fennállt a kóválygás, ingerlékenység, időnként tarkótáji izomfájdalom,nyakrecsegés, halántéknál fájdalom mindkét oldalon.
Egy későbbi számítógépes otoneurológiai vizsgálat szerint 77 %-os ívjáratgyengeség baloldalt, 22%-os iránytúlsúly balra. Csukott szemmel balra irányuló mystagmus 41 fok/sec, 13 ütés/perc.
Jelenleg a 6. héttől gyakorlatilag minden nap fáj a fejem, és a helyzet nem javult, visszatért az az állapot, ami a nyári rosszullét utáni 2. és 3. hetet jellemezte (nagyon zavar a napfény, a meleg, a zaj, a tartós figyelem), az agyam mintha nem tudná csillapítani a lépésből eredő rezgést (most már vastagtalpú szandált viselek), egész lassan kell járnom. Szélviharban nagyon erős görcsöt érzek. Az egyenletes hideg időt szeretem (20-22 fok), tavalyig imádtam és bírtam a meleget. Nincs fülzúgás, és kicsit segít, ha kicsit behunyom a szemem és nem mozgok. illetve masszírozgatom, és talán a hideg vizes borogatás, de igazából nem nagyon segít semmi. Éjjel-nappal mindig érzem ezt a fura állapotot és bár rendesen vidám, barátkozós ember vagyok, lassan egy hónapja kerülöm a társaságot:( és sokszor van rossz kedvem:(.
Az még fontos lehet, hogy Duphastont szedek (2.-9. hétig 2x2-t,10. hét: 3x1-et, most itt tartok).
Szeretném megtudni, hogy mi történt a fejemmel, mikor lesz újra a "régi"? :) Illetve tekintsem ezt is a terhesség részének, vagy lehet ezen segíteni?
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm. :)


VÁLASZ


Mindannyian abban az egyforma helyzetben vagyunk, hogy pontosan nem tudjuk, hogy mi a baja. Sajnos én innen a távolból a rövid ismertetés alapján, a személyes benyomásom és a leletek, vélemények pontos ismerete nélkül még kevésbé tudok tanácsot adni, mint orvosai. Ezzel nem azt állítom, ha minden lelet és vizsgálat rendelkezésemre állna fel tudnám állítani a diagnózist. Valahogy az az érzésem, hogy akár mennyire is megterhelő, meg kellene ismételni a vizsgálatokat, hátha fel lehet fedezni valamilyen változást, tendenciát, valamilyen eltérést, ami a helyes irányba tereli a figyelmet. Minden amellett szól, hogy valahol a belső fülben, idegrendszerben an a baj. Lehet, hogy megfelelő helyen második véleményt kellene kérni egy magasabb szinten ( egyetemi klinikán?).

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink