• nátha
    • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

      Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

    • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

      Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

    • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

      Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • melanóma
    • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

      Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

    • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

      Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

    • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

      Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

      Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

    • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

      Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

    • Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

      Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

Terhességi hányás

Orvos válaszol

21 évesen teherbe estem és 6. héttől a terhességem megszakításáig kb. 8-9. hét iszonyatos hányás gyötört. Még a vizet is kihánytam, semmi de semmi nem maradt meg bennem. Két hét alatt 5-6 kg-ot fogytam, legyengültem, már csak feküdni bírtam. Az akkori nőgyógyászom semmit nem tett ez ellen, azt mondta, hogy a terhesség az ilyen. Azóta megtudtam, hogy ezt ami nálam volt, vészes terhességi hányásnak hívják. Most leszek 30 éves, szeretnék gyereket, de félek, ugyanúgy járok mint az előző terhességemmel. Mit tud tanácsolni, hogyan tudnám ezt kivédeni, esetleges gyógyszeres kezelésre van-e mód már a terhesség előtt, stb?

Tisztelt Hölgyem!

A terhességi vészes hányás terhessége előtt semmilyen gyógyszeres kezeléssel megelőzni nem lehet. Egyáltalán nem biztos, hogy ismételt terhességnél újra kialakul a terhességi hányás. Ha teherbe esett, és jelentkeznének a hányás tünetei, infúziós kezeléssel elviselhető szinten tartható az állapota. Szerintem nyugodtan vállaljon egy újabb terhességet.


                                                                          Tisztelettel: Dr.H.G.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink