• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

   Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

   Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Üdvözletem!

Nem tudom pontosan pszichológiai eredetű-e a problémám, vagy inkább hallás területén praktizáló orvoshoz kéne-e fordulnom.
A probélmám a következő:
Olyan 2-3 hónapja magas lázzal járó megfázásom volt. Közeln 40°C-osan feküdvén a sötét szobában valamit elkezdtem hallani,...

... de nem is emlékszem, hogy mit. Nem estem nagyon kétségbe, betudtam annak, hogy a láztól van. Pár nap múlva meggyógyulva már alig jutott eszembe a dolog.
Viszont az elmúlt egy hónapban azt kezdtem észrevenni, hogy mikor fáradtan, álmosan még ülök a gép előtt munkából adódóan, egy-egy hangfoszlány elér hozzám. Ez rendszerint éjszaka van, és kizárható az alkoholos vagy másféle pszichoaktív befolyásoltság. Néha egy-egy szó csak, mintha beszélgetésből egy szó elérne hozzám, néha hanghatások (pl bowling golyó gurulása a padlón) Úgy két nappal ezelőtt munkahelyemen gép előtt tört rám az álmosság, az a fajta mikor az ember már küzd az ellen, hogy ne csukódjon le a szeme. Ebben az állapotban egy idősebb női hang ütötte meg a fülem, és mintha azt sikította volna, "Öld meg!" (Pár napja filmnézéssel ütöm el a szabadidőm, lehet onnan ütött vissza egy ilyen hangemlék.)
A teljes ismerethez nem tudom, fontos-e, hogy az utóbbi fél évben - a hirtelen megszakadt párkapcsolatom után - egyedülálló vagyok. De akárhogy próbálkozom, nem sikerül ez ellen tennem semmit, ettől fásultságot kezdek érezni, és talán enyhe depressziót, hogy nem kellek senkinek, mindenkitől csak a visszautasítás és a hárítás jön.
Így, ha ezt is tünetként nézzük, a kettő kiadhatja a skizofrénia tüneteit, de ha a hangok nem ilyesféle hallucinációból eredeztethetőek, akkor mit lehet ellenük tenni? Az életvitelemet ugyan nem nehezítik meg, csupán kellemetlenek, zavaróak tudnak lenni mikor jelentkeznek.
Válaszukat előre is köszönöm!


VÁLASZ


Javaslom, hogy neurológiai és orr-fül-gégészeti szakrendelésen vizsgáltassa ki a tüneteit. Negatív eredmény esetén keressen fel pszichiáter szakorvost.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink