• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

vastagbélgyulladás

Kedves doktornő/úr.

Apukám (48) immár harmadik hete kórházban van ahol másfél hét után fekélyes vastagbélgyulladást diagnosztizáltak nála. Húsz kilót fogyott ...

... ez idő alatt és két hete véres a széklete. Több mint napi harmincszor megy ki a mellékhelységbe, folyamatosan magas láz gyötri, reszket, szédül, és az utolsó két napban már félrebeszélt. Infúzión kapja a folyadékot, de mellette napi három liter vizet is megiszik, rendesen, a diétás ételeket elfogyasztja amit előírtak neki, de az állapota minden nappal csak rosszabb lesz. Szteroidokkal kezelik, lázcsillapítót nem kap és a gyomorgörcseire a NO-SPA forte tablettát szedi ami annyira hatásos mintha gumicukort enne. (Én is használtam menstruációs görcsökre de hamar váltottam erősebbre mert semmit nem használt) A nővérek mind fantasztikusan viselkednek vele, a család mindenben támogatja, de egyszerűen elvesztettük a reményt, nem látjuk a javulást, a doktorok nem mondanak semmit.
Apukám katona, bírja a fájdalmat, erős férfi de az elmúlt héten minden alkalommal zokog és kínjában üvölt a mosdóban. Képtelenek vagyunk benne tartani a lelket, csak azt szeretné tudni, hogy meddig fog ez tartani, meddig kell még kibírnia. Ha egy hét vagy hónap akár év, ő elfogadja csak szeretnénk bármilyen apró információt.
Nem is tudom milyen segítséget várok, bármilyen válasznak nagyon örülnék. Nem tudjuk, hogy kihez forduljunk, rossz ránézni hisz' napok alatt tíz évet öregedett. Mindenki akit ugyanezzel a betegséggel szállítottak a kórházba, pár nap múlva hazamehetett. Mérhetetlenül hálás lennék ha csak annyit tudnánk, hogy ez körülbelül meddig fog tartani, mennyi esély van a gyógyulásra.
Előre is köszönöm :)


VÁLASZ


A felületes információk alapján megközelítően sem tudok véleményt alkotni. Minden beteg más és más. A fekélyes vastagbélgyulladásnak van olyan formája, ami nem reagál a gyógyszeres kezelésre, milyenkor sebészi megoldásra van szükség. Nem ismerem a kórházat - távol áll tőlem, hogy hozzáértésüket megkérdőjelezzem - ahol édesapját kezelik, de lehetséges, hogy a progresszív ellátás kereteiben kellene tovább lépni. Mint katonát, esetleg a központi honvéd kórházban lenne célszerű gyógyítani.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink