• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

vérzik és fél

Orvos válaszol

Kedves Doktor Úr/Nő!

Tudom, hogy az én problémámmal személyesen kell orvost felkeressek, de jelenleg külföldön tartózkodom, és még 3 hét, amíg haza utazom. Addig viszont, meghalok már a félelemtől. A következőről lenne szó: szeretkezés közben egyszer a barátom szólt, hogy nagyon vérzem, nem vártam a menstruációmat, fájdalmat sem éreztem, de az én lábaim és az övéi is tiszta vér volt, nagyon megijedtem, azonnal a zuhanyzóba rohantam, pár perc után a vérzés elállt, másnap reggelig pecsétlő vérzésem volt. Két héten keresztül semmi problémám nem volt, a menstruációm is időben megjött, rendben le is zajlott. Ám az előző esetet követően két és fél hétre ismét véreztem, de szerencsére nem olyan drasztikusan, mint először. A rákövetkező hétvégén, pedig az eset újra megismétlődött, nagyon véreztem szex után, és még most is, napokkal utána, barna folyásom van (és késik a menstruációm 3 napot, de ez nem lep meg, általában egy hetet is szokott, védekeztünk, nem hiszem, hogy terhes lennék).
Nagyon szeretném tudni, hogy ennek mi oka lehet, mert nagyon aggódom. Kedvesem szerint ez olykor előfordul. Persze ő könnyen beszél, nem róla van szó, én ahhoz túl sokáig tanultam anatómiát, hogy csak úgy szemet hunyjak felette, annak a vérnek jönnie kell valahonnan!? A kórtörténethez az is hozzátartozik, hogy másfél éve nyáron hasonló fordult velem elő, vagyis, hogy véreztem szexuális együttlét közben, az orvosi vizsgálat semmi rendellenességet nem mutatott ki, és a probléma a következő menstruációt követően megszűnt, akkori kezelő orvosom szerint egy ciszta lehetett a "ludas". Valamint abban az évben méhszájsebet is diagnosztizáltak nálam, ami kezelést követően meggyógyult. Legutóbbi alkalommal szeptemberben voltam rákszűrésen, az eredményét nem tudom, ha nem értesítettek, akkor gondolom, hogy nem rossz. Tudom, hogy így látatlanban Ön nem tudja megmondani az okát a vérzésnek, de nagyon félek, 24 éves vagyok, és a későbbiekben nagyon szeretnék kisbabát, ilyen másokkal is elő szokott fordulni? Mi lehet a baj? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
Tisztelettel: A.
Jelige: vérzik és fél

Kedves Kérdező!
Vizsgálat nélkül valóban nem lehet a baj okát megállapítani. Valószínűleg hormonális eltérés okozza a vérzészavart, későbbiekben fogamzásgátló segíthet a szabályozásban.
Tisztelettel:
dr.M.Zs.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink