• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

vérzik és fél

Orvos válaszol

Kedves Doktor Úr/Nő!

Tudom, hogy az én problémámmal személyesen kell orvost felkeressek, de jelenleg külföldön tartózkodom, és még 3 hét, amíg haza utazom. Addig viszont, meghalok már a félelemtől. A következőről lenne szó: szeretkezés közben egyszer a barátom szólt, hogy nagyon vérzem, nem vártam a menstruációmat, fájdalmat sem éreztem, de az én lábaim és az övéi is tiszta vér volt, nagyon megijedtem, azonnal a zuhanyzóba rohantam, pár perc után a vérzés elállt, másnap reggelig pecsétlő vérzésem volt. Két héten keresztül semmi problémám nem volt, a menstruációm is időben megjött, rendben le is zajlott. Ám az előző esetet követően két és fél hétre ismét véreztem, de szerencsére nem olyan drasztikusan, mint először. A rákövetkező hétvégén, pedig az eset újra megismétlődött, nagyon véreztem szex után, és még most is, napokkal utána, barna folyásom van (és késik a menstruációm 3 napot, de ez nem lep meg, általában egy hetet is szokott, védekeztünk, nem hiszem, hogy terhes lennék).
Nagyon szeretném tudni, hogy ennek mi oka lehet, mert nagyon aggódom. Kedvesem szerint ez olykor előfordul. Persze ő könnyen beszél, nem róla van szó, én ahhoz túl sokáig tanultam anatómiát, hogy csak úgy szemet hunyjak felette, annak a vérnek jönnie kell valahonnan!? A kórtörténethez az is hozzátartozik, hogy másfél éve nyáron hasonló fordult velem elő, vagyis, hogy véreztem szexuális együttlét közben, az orvosi vizsgálat semmi rendellenességet nem mutatott ki, és a probléma a következő menstruációt követően megszűnt, akkori kezelő orvosom szerint egy ciszta lehetett a "ludas". Valamint abban az évben méhszájsebet is diagnosztizáltak nálam, ami kezelést követően meggyógyult. Legutóbbi alkalommal szeptemberben voltam rákszűrésen, az eredményét nem tudom, ha nem értesítettek, akkor gondolom, hogy nem rossz. Tudom, hogy így látatlanban Ön nem tudja megmondani az okát a vérzésnek, de nagyon félek, 24 éves vagyok, és a későbbiekben nagyon szeretnék kisbabát, ilyen másokkal is elő szokott fordulni? Mi lehet a baj? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
Tisztelettel: A.
Jelige: vérzik és fél

Kedves Kérdező!
Vizsgálat nélkül valóban nem lehet a baj okát megállapítani. Valószínűleg hormonális eltérés okozza a vérzészavart, későbbiekben fogamzásgátló segíthet a szabályozásban.
Tisztelettel:
dr.M.Zs.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink