• nátha
    • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

      Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

    • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

      Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

    • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

      Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • melanóma
    • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

      Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

    • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

      Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

    • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

      Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

      Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

    • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

      Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

    • Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

      Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

zavarosság

Orvos válaszol

Tisztelt Doktor úr/hölgy!

Én egy 20 éves lány vagyok, és egy ideje elég sok furcsaságot vettem észre. Elősször is elkezdtem dadogni illetve szavakat elnyujtani és néha olyan nehezen mondom ki és érzem hogy a saját nyelvem miatt nem tudom mintha zavarna...

... Korábban sose volt baj a beszéddel nem is dadogtam nem is vagyok izgulos.Nem stresszelek.Pihenek.E mellé még jön az hogy nagyon feledékeny lettem simán elfelejtem mit is mondtak nekem 2 mp ezelőtt holott eddig kb szoszerint mindent visszamondtam és mindenre emlékeztem.Valamint sokszor már keverem a jobb és bal oldalt és komolyan el kell rajt gondolkoznom melyik melyik pedig korábban ez is egyszerűen ment.Most voltam orvosnál mert a szívem is eléggé "túlpörgött" voltam vérvételen ott a vasam nagyon alacsony volt 5.6 doki mondta hogy ezért pumpálhat jobban a szívem mert vérszegény vagyok.De ezek a beszédzavarom jobb és bal keverés mitől lehet?Válaszát előre is köszönöm.


VÁLASZ


Kedves levélíró!

Mindenképpen kellene egy megnyugtató eredményt hozó modern képalkotó eljárás (CT,MRI) elvégzése, még ha ez nem is megy annyira egyszerűen.
Én komolyan veszem a beszédzavart, a feledékenységet és jobb-bal tévesztést. És nem kezdek el pszichológiai okokat keresni, amíg teljes biztonsággal nincs kizárva organikus( szervi) agyi elváltozás lehetősége.
Higgye el, nem pánikot akarok kelteni Önben, csak a józan ész diktálja, mindazt, amit írtam.

Együttérzéssel: dr.Lajtavári László

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink