• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

1,3 milliárdból megújult a hatvani kórház energetikája

Regionális hírek 2020.06.03 Forrás: Weborvos
1,3 milliárdból megújult a hatvani kórház energetikája

A hatvani kórház a a vidéki intézmények közül az elsők között van ahol elkészült és megvalósult az energetikai fejlesztés.

A Vidéki Egészségügyi Intézmények Energetikai Korszerűsítése című kiemelt projekt keretében több vidéki kórház székhelyén és telephelyén energetikai korszerűsítés valósul meg, melynek összértéke 8,2 milliárd forint. A hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézethez kapcsolódó 1,3 milliárd forint értékű beruházás fizikailag befejeződött, szerdán került sor a fejlesztés bemutatására

A hatvani székhelyen, csaknem ~ 2500 négyzetméteren új nyílászárokat és homlokzati szigetelést kapott az eddigi fejlesztésekből kimaradt Járóbeteg szakrendelő, a Műhelysor, a Gyógyászati segédeszköz üzlet. A belső átalakítások során szintén az előbb felsorolt épületekben, valamint a már néhány éve külsejében felújított teljes Hotel épületben és a Nővérszállóban is kicserélték a komplett fűtési rendszert, a kazánokat. Kiépítettek egy napkollektoros energiarendszert, hőszivattyúkat, hő- és füstelvezető rendszert (RWA) telepítettek. Arra törekedtek, hogy az üzemeltetés energiaköltségeit csökkentsék, minél nagyobb legyen a megtakarítás. A hőszigetelt épületek lapos-tetőit víztelenítették.

A hatvani központi telephely esetében a megújult fűtési hálózathoz elkészült az automatikus vezérlés, mely már a legkorszerűbb elvárásoknak is megfelel, a külső hőmérséklet alapján szabályozza a fűtési rendszer működését. Az aszódi telephelyen a nyílászáró cserék és a homlokzati hőszigetelés mellett, szintén komplex fűtéskorszerűsítés történt, valamint egy napelemes rendszert is telepítettek.

A fejlesztés bejárásán dr. Stankovics Éva főigazgató köszöntőjében elmondta, tudatosan terveztek, fejlesztettek és építettek az elmúlt 10 évben. A korábbi fejlesztéseik mind összegben, mind volumenben is jelentősek voltak, akár csak ez a projekt. Ugyanakkor most olyan szerteágazó energetikai fejlesztés valósult meg az intézményben, amit jóval nagyobb kihívás volt koordinálni, mint az ezt megelőző kivitelezéseket. Beszédében köszönetét fejezte ki a projekt megvalósításában résztvevő valamennyi szereplőnek.

Dr. Csiki Zoltàn egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a projekt megvalósulása, a biztonságosabb, gazdaságosabb működés által sokat tehet hozzá az ellátáshoz. Szabó Zsolt, Heves megye 3. számú választókerületének országgyűlési képviselőjét büszkeséggel tölti el, hogy a 10 éve elkezdett munka után szép és hatékony eredményt értek el, van látszatja az elvégzett munkának, melyre folyamatos igény is volt és jelenleg is van. Fontos az egészségügyben az együttműködés, az együtt gondolkodás, mellyel komoly előrelépéseket tudunk elérni. A vidéki kórházak fejlesztését célzó energetikai projektből, mely 2016-ban kezdődött, a hatvani kórház az elsők között van ahol elkészült és megvalósult a fejlesztés.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink