• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

20 szakterület mutatkozik be a Semmelweis 250 konferencián

Regionális hírek 2020.02.17 Forrás: Semmelweis Egyetem
20 szakterület mutatkozik be a Semmelweis 250 konferencián

Az angol nyelvű rendezvény valamennyi hazai egészségügyi intézmény és társegyetem munkatársa számára nyitott.

A 250 éves Semmelweis Egyetem jubileumi rendezvénysorozatának részeként március 9-10-én az Elméleti Orvostudományi Központban rendezik meg a Semmelweis 250 Klinikai Konferenciát, melyen a teljes klinikum bemutatkozik. Nem egy szakterületre fókuszál majd tehát a rendezvény, hanem arra, hogy megmutassuk, a Semmelweis Egyetemen milyen széles spektrumban és milyen magas színvonalon zajlik a betegellátás, valamint a klinikai és transzlációs kutatások, illetve a kiterjedt nemzetközi kapcsolataink, együttműködéseink is megjelennek majd – ismertette dr. Merkely Béla rektor. A Semmelweis 250 Klinikai Konferencián több mint 20 szakterület kap helyet, 70 előadó jóvoltából, köztük mintegy 20 külföldi vendéggel a világ minden tájáról, egyebek mellett az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Szingapúrból, Németországból.

A rendezvény törzse egy klasszikus konferencia, ahol a többi között dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a Harvard Medical School és az Asklepios Campus Hamburg, valamint a Külügyminisztérium szakemberei is előadást tartanak. A prezentációk mellett az első napon egy fórumot is rendezünk a kurrikulumreformhoz kapcsolódóan, ahol külföldi vendégek előadásai után lehetőség lesz diszkussziót tartani a klinikai oktatásról. A konferencia szekcióinak témái között lesz a kardiológia, a sebészet, a gyermekgyógyászat, a sürgősségi medicina, a belgyógyászat és még sok más szakterület – ismertette dr. Szabó Attila.

Mindezek mellett fontos cél a fiatalok megszólítása is: 1-1 kreditpontot ér naponként a nemzetközi szakmai programon való részvétel a 4., 5., 6. éves ÁOK, FOK, GYTK és a PhD-hallgatóknak – tette hozzá a rektorhelyettes. Emellett lehetőséget biztosít a rendezvény kiscsoportos gyakorlati oktatáson való részvételre három területen, melyek a felnőtt és gyermek sürgősségi ellátás, valamint a képalkotó diagnosztika. A klinikák standokon mutathatják be tevékenységüket, aminek célja, hogy felhívják magukra a hallgatók figyelmét a rezidensi jelentkezéshez közeledve, továbbá, hogy érzékeltetni tudják, miért érdemes a Semmelweis Egyetemen maradni és az adott szakterületet választani. Egyetemünk ugyanis nemcsak egy oktató-kutató központ, hanem egy nagy betegellátó intézmény is, aminek jövője szempontjából fontos a kiemelkedő humánerőforrás – hangsúlyozta dr. Merkely Béla hozzátéve: ilyen módon is szeretnének a tehetséges és ambiciózus kollégákat megnyerni ahhoz, hogy velünk dolgozzanak. A fiatalokra természetesen aktív résztvevőként is számítunk, számukra poszterszekcióban biztosítunk bemutatkozási lehetőséget, és a legjobbakat díjazni is fogjuk – mondta el dr. Szabó Attila.

A családbarát egyetem részeként az otthon levő édesanyákra, a gyermekes kollégákra is gondoltak a szervezők, ezért interaktív gyermekmegőrzővel is készültek, ahol az egyetemi óvoda és a Pető András Kar munkatársai jóvoltából szakemberek felügyelete alatt lesznek a gyerekek.

A konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött, a rendezvény angol nyelvű lesz. Regisztrálni március 2-ig lehet ide kattintva. További részletek a cikkben

 

Legolvasottabb cikkeink