• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

29-en megfertőződtek a Kamaraerdei úti idősotthonban

Regionális hírek Frissítve 2020.09.11 Forrás: MTI
29-en megfertőződtek a Kamaraerdei úti idősotthonban

Az 572 lakó közül 25 ember, a mintegy 300 dolgozó közül 4 esetében mutatták ki a koronavírus-fertőzést az intézményben végzett tesztelések során. Pénteken fertőtlenítenek.

A Kamaraerdei Úti Idősek Otthonában 29-en fertőződtek meg koronavírussal, egy gondozott a kórházba szállítása után meghalt - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtök este az MTI-vel.

Az 572 lakó közül 25 ember, a mintegy 300 dolgozó közül 4 esetében mutatták ki a koronavírus-fertőzést az intézményben végzett tesztelések során. A 3 telephely közül 2 érintett, a Bánk bán utcai telephelyen nincs aktív fertőzött - olvasható a közleményben.

Azt írták, az idős betegek többsége teljesen tünetmentes, néhányan pedig enyhe tüneteket mutatnak. Azonban gyógyulásuk és az otthon többi lakójának védelme érdekében az intézmény kérésére kórházba kerültek vagy kerülnek.

Az otthonból kórházba került lakók egyike csütörtökön elhunyt - közölték.

A Főpolgármesteri Hivatal emlékeztetett, szeptember elején az intézmény kérésére és a Fővárosi Operatív Törzs döntése nyomán a fenntartó fővárosi önkormányzat az idősotthonban látogatási és kijárási tilalmat rendelt el, amelyet az országos tisztifőorvos azóta az egész országra kiterjesztett.

Az intézmény folyamatos kapcsolatban áll a járványügyi hatóság területileg illetékes szakembereivel, akik a tesztelésben a fenntartó Fővárosi Önkormányzathoz hasonlóan segítséget nyújtottak. Az intézményvezető munkáját a kormány által kirendelt intézményparancsnok segíti - írták.

Kitértek arra is, hogy a Budapest Főváros Kormányhivatala által az intézményben végzett legutóbbi - augusztusi - ellenőrzés a helyszíni jegyzőkönyv szerint semmilyen intézkedésre okot adó mulasztást nem tárt fel, az intézmény a főpolgármester által kiadott fenntartói utasításban foglalt protokollok betartásával jár el.

A fővárosi önkormányzat már a kormányzatnál kezdeményezte a szűrések számának növelését és ingyenessé tételét, valamint minden intézményében szigorított a maszkviselés szabályain - erre Karácsony Gergely főpolgármester az elmúlt hetekben többször is figyelmeztetett -, ugyanis az országszerte, így Budapesten is növekvő esetszám határozottabb fellépést sürget minden szereplő részéről - olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

Azonnali fertőtlenítést végez a kormányhivatal a Kamaraerdei Idősek Otthonában

Azonnali fertőtlenítést végez a fővárosi kormányhivatal a Kamaraerdei Idősek Otthonában. A fővárosi kormányhivatal pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott Kamaraerdei Idősek Otthona két telephelyén, a Kamaraerdei úti és Rupphegyi úti idősotthonokban összesen 29-en fertőződtek meg koronavírussal. A Kamaraerdei úti otthonban 13 gondozott és 2 dolgozó, a Rupphegyi úti otthonban 12 gondozott és 2 dolgozó érintett.

Azt írták: a gyanú szerint a vírust egy gyógytornász vitte be az otthonba, aki 30 gondozottnak tartott gyógytornát. Egy idős gondozott elhunyt, 24 kórházban van, többségük tünetmentes, illetve enyhe tüneteik vannak. A Kormányhivatal XI. Kerületi Hivatala Népegészségügyi Osztálya mindkét helyszínen folyamatosan jelen van, a Kamaraerdei úti otthonban az érintett "C" épületre járványügyi zárlatot rendelt el, pénteken pedig mindkét otthonban fertőtlenítést végeznek - olvasható a közleményben.

Legolvasottabb cikkeink