• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

   Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

   Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

295 milliós uniós forrásból fejlesztik az orosházi rendelőt

Regionális hírek 2023.03.29 Forrás: Weborvos
295 milliós uniós forrásból fejlesztik az orosházi rendelőt

A felújítások mellett műszerbeszerzés és eszközfejlesztés is része a pályázatnak, ami 19 egészségügyi szakmát érint.

Felújítások, akadálymentesítés, nyílászáró cserék és 19 szakrendelésen eszközbeszerzések. Ezeket tartalmazza az a több száz millió forintos fejlesztés, ami április elején kezdődik az orosházi Dr. László Elek Kórház Könd utcai szakrendelőjében - áll az intézmény közleményében.

A “Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése” című, vissza nem térítendő Európai Uniós pályázaton nyert 295 millió forintot az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet. Az összegből megvalósuló fejlesztések eredményei többek között elősegítik a betegellátás biztonságosabbá tételét, emellett fontos, hogy a fenntartási, üzemeltetési költségeket nem emelik.

Első ütem - vizesblokkok felújítása

A munkálatok április 1-jén kezdődnek és a nyár végéig tartanak, ezen idő alatt a szakrendelő és a kórház területén több helyen lesz felújítás. A kivitelezők a kórház szakembereivel közösen pontos ütemtervet dolgoztak ki annak érdekében, hogy a lehető legkevésbé legyenek zavaróak a munkafolyamatok, de a felújítás, építkezés zajjal, porral jár, így a betegek és dolgozók megértését, türelmét kérik.

Az első ütemben, április elejétől a Könd utcai szakrendelő földszintjén a betegek által leginkább igénybe vett vizesblokkok felújítása történik meg. Emiatt a felújítás idejére a lépcsőház melletti részen elkerítik a mosdók bejárata előtti részt, így a liftek a gyermekorvosi rendelő felől lesznek megközelíthetők.

Több helyen újítanak, fejlesztenek

Az infrastrukturális fejlesztések keretében az elkövetkező hónapokban a legforgalmasabb betegutaknál részbeni akadálymentesítés, a rossz állapotú burkolatok cseréje, korlátok javítása történik. Kicserélik a szakrendelő földszinti előterében a régi, kopott PVC burkolatot, ahol a látássérültek részére vezetősávot alakítanak ki. A nagyobb biztonság érdekében a szakrendelő főlépcsőházának hő- és füstelvezetési rendszerének javítása, fejlesztése is megvalósul.

A nyár folyamán megtörténnek a kórházi gyógyszertár akadálymentes megközelítését biztosító átalakítások, és a patika ügyfélterét is bővítik, felújítják. A kórház főépülete és a szakrendelő között, az udvari fedett átjárón megközelíthető, úgynevezett nyaktag bejáróban az elavult, nehéz vasszerkezetű folyosói ajtót mozgásérzékelős műanyag nyílászáróra cserélik. Mindezek mellett pedig a korábbi rehabilitációs részleg felújítására, akadálymentesítésére sor kerül.

Műszerek a szakrendelésekre

A felújítások mellett műszerbeszerzés és eszközfejlesztés is része a pályázatnak, ami 19 egészségügyi szakmát érint, melyet az ellátási körzet mintegy 100 ezer lakosa vehet használatba. Ezáltal a járóbeteg szakellátásban megvalósulhat az új, korszerű eljárások bevezetése, támogatása, a meglévő ellátások szolgáltatási minőségének javítása.

A képen: A szakrendelő földszintjén első körben a vizesblokkokat újítják fel.

Fotó: Horváth Bence

 

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink