• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

   Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

   Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

295 milliós uniós forrásból fejlesztik az orosházi rendelőt

Regionális hírek 2023.03.29 Forrás: Weborvos
295 milliós uniós forrásból fejlesztik az orosházi rendelőt

A felújítások mellett műszerbeszerzés és eszközfejlesztés is része a pályázatnak, ami 19 egészségügyi szakmát érint.

Felújítások, akadálymentesítés, nyílászáró cserék és 19 szakrendelésen eszközbeszerzések. Ezeket tartalmazza az a több száz millió forintos fejlesztés, ami április elején kezdődik az orosházi Dr. László Elek Kórház Könd utcai szakrendelőjében - áll az intézmény közleményében.

A “Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése” című, vissza nem térítendő Európai Uniós pályázaton nyert 295 millió forintot az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet. Az összegből megvalósuló fejlesztések eredményei többek között elősegítik a betegellátás biztonságosabbá tételét, emellett fontos, hogy a fenntartási, üzemeltetési költségeket nem emelik.

Első ütem - vizesblokkok felújítása

A munkálatok április 1-jén kezdődnek és a nyár végéig tartanak, ezen idő alatt a szakrendelő és a kórház területén több helyen lesz felújítás. A kivitelezők a kórház szakembereivel közösen pontos ütemtervet dolgoztak ki annak érdekében, hogy a lehető legkevésbé legyenek zavaróak a munkafolyamatok, de a felújítás, építkezés zajjal, porral jár, így a betegek és dolgozók megértését, türelmét kérik.

Az első ütemben, április elejétől a Könd utcai szakrendelő földszintjén a betegek által leginkább igénybe vett vizesblokkok felújítása történik meg. Emiatt a felújítás idejére a lépcsőház melletti részen elkerítik a mosdók bejárata előtti részt, így a liftek a gyermekorvosi rendelő felől lesznek megközelíthetők.

Több helyen újítanak, fejlesztenek

Az infrastrukturális fejlesztések keretében az elkövetkező hónapokban a legforgalmasabb betegutaknál részbeni akadálymentesítés, a rossz állapotú burkolatok cseréje, korlátok javítása történik. Kicserélik a szakrendelő földszinti előterében a régi, kopott PVC burkolatot, ahol a látássérültek részére vezetősávot alakítanak ki. A nagyobb biztonság érdekében a szakrendelő főlépcsőházának hő- és füstelvezetési rendszerének javítása, fejlesztése is megvalósul.

A nyár folyamán megtörténnek a kórházi gyógyszertár akadálymentes megközelítését biztosító átalakítások, és a patika ügyfélterét is bővítik, felújítják. A kórház főépülete és a szakrendelő között, az udvari fedett átjárón megközelíthető, úgynevezett nyaktag bejáróban az elavult, nehéz vasszerkezetű folyosói ajtót mozgásérzékelős műanyag nyílászáróra cserélik. Mindezek mellett pedig a korábbi rehabilitációs részleg felújítására, akadálymentesítésére sor kerül.

Műszerek a szakrendelésekre

A felújítások mellett műszerbeszerzés és eszközfejlesztés is része a pályázatnak, ami 19 egészségügyi szakmát érint, melyet az ellátási körzet mintegy 100 ezer lakosa vehet használatba. Ezáltal a járóbeteg szakellátásban megvalósulhat az új, korszerű eljárások bevezetése, támogatása, a meglévő ellátások szolgáltatási minőségének javítása.

A képen: A szakrendelő földszintjén első körben a vizesblokkokat újítják fel.

Fotó: Horváth Bence

 

Kapcsolódó hírek