• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

328-an vehettek át jubileumi díszoklevelet a Semmelweis Egyetemen

Regionális hírek 2019.10.15 Forrás: Semmelweis Egyetem
328-an vehettek át jubileumi díszoklevelet a Semmelweis Egyetemen

Négyen vehettek át rubin, 30-an vas, 60-an gyémánt, míg 234-en arany jubileumi díszoklevelet.

Arany, gyémánt, vas, valamint rubin jubileumi díszoklevelet vehettek át az ötven, hatvan, hatvanöt és hetven évvel ezelőtt végzettek az Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) ünnepségén Dr. Szabó Attila klinikai rektorhelyettestől és Dr. Kellermayer Miklós dékántól. Négyen vehettek át rubin, 30-an vas, 60-an gyémánt, míg 234-en arany jubileumi díszoklevelet.

„Az igaz barát a kezedet fogja és a szívedet simítja” – idézte Gabriel Garcia Marquezt Dr. Kellermayer Miklós az Általános Orvostudományi Kar dékánja a jubileumi díszoklevelek átadása alkalmából rendezett ünnepségen. Marquez szavaival a dékán az egyetemi évek alatt köttetett igaz barátságok jelentőségére emlékeztette a jubilánsokat. „Az önök életének fonala 50, 60, 65 vagy 70 évvel ezelőtt néhány esztendőre összekapaszkodott és összegabalyodott, hogy orvosi hivatásban eltöltött évtizedek után ma, néhány órára ismét összekapaszkodjék” – fogalmazott köszöntőjében Dr. Kellermayer Miklós.

Az arany díszokleveles, ötven éve végzett orvosok nevében Dr. Fekete Sándor mondott beszédet és köszönetet az egyetem vezetőségének az ünnepség megszervezéséért. Hozzátette, ezen alkalom a hosszú évek, évtizedek óta nem látott pályatársakkal való találkozásra, a közös emlékek felidézésére is lehetőséget teremt – mutatott rá. Beszédében számba vette az ötven éve végzett medikusokat oktató orvos egyéniségeket, nagyszerű professzorokat, Szentágothai Jánostól és Straub F. Brunótól, Tarján Imrén és Szendrői Zoltánon át Magyar Imre professzorig.

Dr. Fekete Sándor örömét fejezte ki, hogy fél évszázados pályájuk során megélhették a diagnosztika és a gyógyítási lehetőségek fantasztikus fejlődését. „Élvezhetjük a különleges képalkotó vagy a molekuláris genetikai módszerek hasznát, a célzott gyógyszeres kezelések, az intervenciós radiológia, az intenzív ellátás vagy a szervátültetések hazai eredményeit” – jegyezte meg. Köszöntőjét zárva megemlékezett az elveszített kollégákról, barátokról, a jelenlévő ünneplőknek pedig sok örömet és gyümölcsöző idős kort kívánt. A teljes beszámoló itt olvasható (Fotók: Adrián Zoltán)

Legolvasottabb cikkeink