• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

A Debreceni Egyetem kitüntetettjei az ünnepen

Regionális hírek 2021.08.24 Forrás: Unideb.hu
A Debreceni Egyetem kitüntetettjei az ünnepen

Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést vehetett át Ónodi-Szűcs Zoltán, korábbi egészségügyért felelős államtitkár is.

A Debreceni Egyetem több kutatója, oktatója, szakembere vehetett át állami kitüntetést augusztus 20-án a nemzeti ünnep és államalapító Szent István király napja alkalmából - adta hírül az egyetemi portál.

Széchenyi-díjat vehetett át augusztus 20-án Szöllősi János vegyész, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Biofizikai és Sejtbiológiai Intézete Biofizikai Tanszékének egyetemi tanára.

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából állami kitüntetéseket adott át Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfőn Budapesten, a Pesti Vigadóban.

A minisztertől Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést vehetett át a Debreceni Egyetem több oktatója és kutatója, köztük Kiss Csongor Batthyány-Strattmann László-díjas orvos, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Gyermekgyógyászati Intézete Gyermekhematológiai-Onkológiai Nem Önálló Tanszékének egyetemi tanára, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának szakorvosa a gyermekhematológia területén végzett több évtizedes, kiemelkedő gyógyító- és szakmai tevékenysége, valamint példaértékű kutatói-oktatói, illetve vezetői és közéleti munkája elismeréseként.

A kitüntetést megkapta Paraghné Remenyik Éva bőrgyógyász, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Bőrgyógyászati Tanszékének egyetemi tanára, a Klinikai Központ Bőrgyógyászati Klinikájának volt igazgatója, aki a több évtizedes, nemzetközileg is elismert kutatói-oktatói pályafutásának köszönhetően, lelkiismeretesen végzett gyógyítómunkájáért, valamint példaértékű vezetői és közéleti tevékenységéért érdemelte ki az elismerést.

Ónodi-Szűcs Zoltán Gusztáv orvos, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának megbízott stratégiai és gazdasági alelnöke, korábbi egészségügyért felelős államtitkár a magyar egészségügyi felsőoktatás fejlesztését szolgáló vezetői munkájáért, valamint az egészségügy digitális innovációinak bevezetését támogató tevékenységéért kapta meg a kitüntetést.

Legolvasottabb cikkeink