• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A Debreceni Egyetem kitüntetettjei az ünnepen

Regionális hírek 2021.08.24 Forrás: Unideb.hu
A Debreceni Egyetem kitüntetettjei az ünnepen

Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést vehetett át Ónodi-Szűcs Zoltán, korábbi egészségügyért felelős államtitkár is.

A Debreceni Egyetem több kutatója, oktatója, szakembere vehetett át állami kitüntetést augusztus 20-án a nemzeti ünnep és államalapító Szent István király napja alkalmából - adta hírül az egyetemi portál.

Széchenyi-díjat vehetett át augusztus 20-án Szöllősi János vegyész, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Biofizikai és Sejtbiológiai Intézete Biofizikai Tanszékének egyetemi tanára.

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából állami kitüntetéseket adott át Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfőn Budapesten, a Pesti Vigadóban.

A minisztertől Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést vehetett át a Debreceni Egyetem több oktatója és kutatója, köztük Kiss Csongor Batthyány-Strattmann László-díjas orvos, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Gyermekgyógyászati Intézete Gyermekhematológiai-Onkológiai Nem Önálló Tanszékének egyetemi tanára, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának szakorvosa a gyermekhematológia területén végzett több évtizedes, kiemelkedő gyógyító- és szakmai tevékenysége, valamint példaértékű kutatói-oktatói, illetve vezetői és közéleti munkája elismeréseként.

A kitüntetést megkapta Paraghné Remenyik Éva bőrgyógyász, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Bőrgyógyászati Tanszékének egyetemi tanára, a Klinikai Központ Bőrgyógyászati Klinikájának volt igazgatója, aki a több évtizedes, nemzetközileg is elismert kutatói-oktatói pályafutásának köszönhetően, lelkiismeretesen végzett gyógyítómunkájáért, valamint példaértékű vezetői és közéleti tevékenységéért érdemelte ki az elismerést.

Ónodi-Szűcs Zoltán Gusztáv orvos, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának megbízott stratégiai és gazdasági alelnöke, korábbi egészségügyért felelős államtitkár a magyar egészségügyi felsőoktatás fejlesztését szolgáló vezetői munkájáért, valamint az egészségügy digitális innovációinak bevezetését támogató tevékenységéért kapta meg a kitüntetést.

Legolvasottabb cikkeink