• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

   Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

A Szent János Centrumkórház is ''Családbarát Kórház'' lett

Regionális hírek 2021.06.21 Forrás: Weborvos
A Szent János Centrumkórház is ''Családbarát Kórház'' lett

Az "Év Családbarát Kórháza" cím mellett a "Családbarát Kórházi Innovációk - Járvány idején" című pályázat szakmai zsűrijének díját is megkapták.

Európai szinten is egyedülálló családbarát aktivitásokat indított a Szent János Kórház a világjárvány idején. Az egész család kórházaként generációkról generációkra biztosítja az ellátást a család minden tagja számára, folyamatosan növelve ezáltal is az egészségügybe vetett bizalmat. A pandémia okozta korlátozások áthidalására betegeik számára gyors és szakmailag kiemelkedő családbarát megoldásokat valósítottak meg, gyorsan reagálva a kialakult helyzetre és igényekre. Ennek elismeréseként a Családbarát Kórházi Innovációk szakmai díj mellett idén az Év Családbarát Kórháza címet is elnyerte - tudatta közleményében a kórház.

A Magyar Kórházszövetség és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2018 óta ítéli oda az év Családbarát Kórháza címet. Minden évben egy a zsűri által kiválasztott intézmény részesülhet a kitüntetésben. Az egészségügyi intézmények brandjét erősíti az elismerés, melyért olyan kórházak pályázhatnak, melyek rendelkeznek már három családbarát kórházi osztály címmel. Idén az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelőre esett a választás a beérkezett pályázatok alapján. Az "Év Családbarát Kórháza" cím mellett a "Családbarát Kórházi Innovációk - Járvány idején" című pályázat szakmai zsűri díját is megkapták a Babales program, az Együtt program, az Online Szülésfelkészítő tanfolyam és a Stroke ovi program komplex pályázatával.

Minden lehetőséget megragadunk, hogy betegeink és dolgozóink számára a lehető legkellemesebbé tegyük a kórházban töltött időt. Ehhez minden osztályunk és munkatársaink elkötelezettségére, önálló kezdeményezéseire szükség van, melyhez a menedzsment minden támogatást megad" idézia közlemény Dr. Ralovich Zsolt főigazgatót.