• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Átvették diplomájukat az Egészségtudományi Kar végzettjei

Regionális hírek MA 09:17 Forrás: Weborvos
Átvették diplomájukat az Egészségtudományi Kar végzettjei

„Folyamatosan képezzék magukat, hiszen a tudomány állandóan változik, és a naprakész tudás mindig óriási előny” – tanácsolta egyik tanáruk.

Összesen mintegy százan diplomáztak idén a Széchenyi István Egyetem Egészség- és Sporttudományi Karán. A végzettek a Győr Városi Egyetemi Csarnokban tartott ünnepségen vehették át oklevelüket - adta hírül az intézmény közleményben.

Az eseményen dr. Somogyi Angéla dékán kiemelte: az egészségtudományi képzések iránti növekvő érdeklődés, az egyre magasabb jelentkezési számok azt mutatják, hogy a jövő egészségügyi szakemberei bíznak az intézményben. „A Széchenyi-egyetem elkötelezett a jövőt formáló, egészségtechnológiai innovációkat elősegítő kutatások és fejlesztések iránt. Ennek szellemében partnerségre lépett a Magyar Kutatási Hálózattal, amellyel a természet- és élettudományok területén közösen végez alap- és alkalmazott kutatásokat; partnerségi megállapodást kötött a Semmelweis Egyetemmel; májusban pedig átadta a győri Zrínyi utcában, az egykori kórházi épületegyüttesben megvalósított MedTech Egészségtechnológiai Campus első elkészült épületét. A létesítményben egészségtechnológiai inkubátorház, az ország első Pető Pontja, valamint az egyetemi polgárok számára nyújtott egészségügyi szolgáltatások kapnak helyet” – részletezte.

Dr. Belics Zorán, a Szülészeti és Nőgyógyászati Tanszék egyetemi docense arra hívta fel a végzettek figyelmét: a jövőben ragadjanak meg minden alkalmat, hogy tanuljanak a tapasztaltabb kollégáktól, és sajátítsanak el minden olyan fortélyt, ami hasznukra válik. „Folyamatosan képezzék magukat, hiszen a tudomány állandóan változik, és a naprakész tudás mindig óriási előny” – tanácsolta.

Az ünnepségen az Oktatók a Hallgatókért díjat Kovácsné dr. Tóth Ágnes, a Sporttudományi Tanszék egyetemi docense vehette át. A hallgatók közül kiemelkedő közöségi munkájáért a Pro Auditoribus díj emléklap minősítésében Gerencsér Erik és Gyarmati Lilla, oklevél minősítésében Horváth Fanni Orsolya, Mihalik Sarolta, Németh Dóra és Vesztergom Kata, bronz minősítésében pedig Vinkovits Rebeka részesült.

(Fotó: Adorján András, Dudás Máté/Széchenyi István Egyetem)