• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

   Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

   Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Átvették megbízólevelüket a Klinikai Központ új vezetői

Regionális hírek 2022.11.04 Forrás: Weborvos - Debreceni Egyetem
Átvették megbízólevelüket a Klinikai Központ új vezetői

Az integrált Sebészeti Klinika 200 ággyal, 62 sebész orvossal, évi 8000 műtéttel és 12 műtővel az ország legnagyobb teljesen sebészeti profilú klinikája.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában november elsejével létrejött az integrált Sebészeti Klinika és az integrált Neurológiai Klinika, valamint megkezdte működését a Betegirányító Központ. A szervezeti egységek vezetői Szabó Zoltántól, a Klinikai Központ elnökétől csütörtökön vették át megbízólevelüket, írja az unideb.hu

- A 2021 januárjában kezdődött integrációs folyamat jelentős állomásához érkeztünk. November elsejétől az országos és nemzetközi szinten is komoly potenciállal rendelkező Sebészeti Klinika, illetve a hazai és nemzetközi szinten ugyancsak kiemelt jelentőségű Neurológiai Klinika is két telephelyen, a Nagyerdei és a Kenézy Gyula Campuson folytatja működését, de egységes vezetés alatt, egységes klinikai elvek szerint. Emellett kiemelten fontos a Betegirányító Központ létrejötte, amelyre a megyehatárokon jelentősen átívelő feladatot teljesítő, progresszivitás legmagasabb szintje szerinti ellátást biztosító Klinikai Központban már nagy szükség volt – hangsúlyozta köszöntőjében Szabó Zoltán professzor.

Az integrált Sebészeti Klinika 200 ággyal, három sebészeti részleggel, 62 sebész orvossal, évi 8000 műtéttel és 12 műtővel az ország legnagyobb teljesen sebészeti profilú klinikájává vált.

- Az integrációs folyamat részeként a 2021 januárjában elkezdődött szakmai építkezés tovább folytatódik a Kenézy Gyula Campus bevonásával. Hasonló irányelvek szerint dolgozunk majd, mint a Nagyerdei Campuson, többek között munkacsoportok létrehozásával. Változik a műtéti portfólió is, hiszen a nagy onkológiai műtétek átkerülnek a Nagyerdei Campusra, ez összhangban van azzal az országos törekvéssel, hogy a színvonalas betegellátás érdekében ezeket az operációkat (máj, hasnyálmirigy, gyomor) centralizáljuk. Emellett új szakrendelések kialakítását is tervezzük – ismertette Tóth Dezső egyetemi docens, az integrált Sebészeti Klinika igazgatója.

A Sebészeti Klinika Kenézy Gyula Campusán a szakmai koordinátori feladatokat Kincses Zsolt klinikai főorvos látja el. Az újonnan integrált Neurológiai Klinikát november elsejétől Oláh László professzor vezeti.

- Szeretnénk azt, ha a Kenézy Campuson dolgozó kollégák is részt vennének a stroke-ellátásban, ami most csak a Nagyerdei Campuson történik. Emellett lehetőséget teremtünk az ott dolgozóknak arra is, hogy nagyobb részt vállaljanak az orvosképzésben és a kutatásban. Jövőbeli célunk emellett a szakrendelések racionalizálása - sorolta Oláh László, az integrált Neurológiai Klinika igazgatója.

A professzor munkáját szakmai koordinátorként Piros Pálma klinikai főorvos segíti a Neurológiai Klinika Kenézy Gyula Campusán.

November elsejével jött létre a Betegirányító Központ is.

- A központ egy olyan támogató szervezet, amely a betegek szakrendelésre való bejutását segíti. Átveszi az adminisztrációs, szervezési feladatokat, tehermentesítve a rendeléseket, ahol így csak a gyógyító munkára koncentrálhatnak. A Betegirányító Központ egységes elvek, szabályrendszerek és stratégia szerint működik a Klinikai Központban – tájékoztatott Tóth Tibor, a Betegirányító Központ vezetője.

Az új vezetők megbízólevelét Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke adta át csütörtökön az Elnöki Hivatalban rendezett ünnepségen.