• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

   Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

   Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Az egészen kicsiket is várják az első fogászati találkozóra

Regionális hírek 2023.09.22 Forrás: Weborvos
Az egészen kicsiket is várják az első fogászati találkozóra

A 3 év alatti gyermekeknek nincs szervezett, avagy kötelező fogászati szűrővizsgálata, kontrollja. Ezt pótolja a program Pécsett.

Folytatódik a FOGTÜNDÉR játékos szűrőprogram, amely a 6 hónapos – 4 év közötti gyermekek számára szervez térítésmentes fogászati szűrővizsgálatot  a  PTE Klinikai Központ Fogászati és Szájsebészeti Klinika gyermekfogászati részlegén. A jelenlegi jogszabályok értelmében a kisgyermekek rendszeres fogászati szűrővizsgálata óvodáskortól kötelező. A 3 év alatti gyermekeknek nincs szervezett, avagy kötelező fogászati szűrővizsgálata, kontrollja.

A FOGTÜNDÉR program sikere bebizonyította, hogy óriási igény van rá. Volt olyan nap, amikor a meghirdetést követő 24 órán belül 200 kisgyermeket szerettek volna regisztrálni a mintegy 60 időpontra. A helyzetet a szervezők úgy próbálják kezelni, hogy Pécs városát 3 részre osztották fel. Ezúttal először Pécs-Kelet védőnőinek küldték el programfelhívásukat, hogy ELSŐKÉNT ők értesíthessék a körzetükbe tartozó kicsik szüleit. Ezzel a módszerrel alkalmanként Pécs város más-más területén élők élveznek elsőbbséget. Második lépésként nyilvánosan is meghirdetik a szervezők a pécsi szűrés lehetőségét.

A klinikán 2023.szeptember 28-án csütörtökön 15:30-17:30 között várják a kicsiket anyukákkal, apukákkal együtt, hogy a fogorvosi találkozás élmény és ne görcsös félelem legyen.

Részvétel csak REGISZTRÁCIÓVAL lehetséges, az ertedesveledvideo@gmail.com címen. A regisztráció alapján kapnak időpontot a jelentkezők, ennek betartása rendkívül fontos, hiszen a jelentkezések sorrendje alapján regisztrálják, tudják fogadni a gyermekeket.

A program szakmai vezetője Dr. Balásné Dr. Szántó Ildikó, a PTE KK Fogászati és Szájsebészeti Klinika Gyermekfogászati Részleg tanszékvezetője - aki jelenleg a Gyermekfogászati Társaság elnöke azt is kiemelte, hogy a szülőkkel való személyes találkozás is nagyon fontos.

A FOGTÜNDÉR program megvalósítását a Miniszterelnökség támogatja a NEA, illetve a Bethlen Gábor Alapkezelő közreműködésével. A FOGTÜNDÉR szűrésről a gyermekek fogkefével és tejfogtartó dobozkával térhetnek haza a dm és a Jordan támogatásának köszönhetően.