• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Az egyetemhez tartozik mától a Szent Rókus Kórház

Regionális hírek 2020.06.01 Forrás: Semmelweis Egyetem
Az egyetemhez tartozik mától a Szent Rókus Kórház

A Szent Rókus Kórház páciensei a megszokott helyszínen és módon érhetik el orvosaikat, illetve a rendeléseket.

A Semmelweis Egyetem részeként, annak Szent Rókus Klinikai Tömbjeként működik 2020. június 1-jétől a Szent Rókus Kórház és Intézményei. A Semmelweis Ignác életéhez szorosan kötődő Szent Rókus Kórház az integráció az oktatás és a betegellátás területén is fejlődést hoz. A részletekről a Semmelweis Egyetem vezetése személyesen tájékoztatta a Rókus kórház dolgozóit - írta az egyetemi portál.

A Semmelweis Egyetem oktatási és betegellátási feladatait a korábbi Szent Rókus Kórház és Intézményei által nyújtott ellátások nemcsak kiegészítik, hanem az integráció biztosítja mindkét területen a fejlesztést. Azzal, hogy 2020. június 1-jétől a Semmelweis Egyetem klinikai tömbjeként működik az intézmény, biztosítható a magasabb színvonalú oktatás és betegellátás. Az új tömb amellett, hogy a gyógyítás terén megőrzi a fő profiljait, jelentős szerepet játszik majd a gyakorlati orvos- és egészségtudományi képzés megújításában. A betegellátás az integrációt követően is zavartalan lesz, a Szent Rókus Kórház páciensei a megszokott helyszínen és módon érhetik el orvosaikat, illetve a rendeléseket. A Szent Rókus Klinikai Tömbben több szervezeti egység működik majd, ezek közé tartozik a Minimál Invazív és Egynapos Sebészeti Klinika és Szakrendelő, a Geriátriai Klinika és Ápolástudományi Központ, a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika korábban Kútvölgyi Klinikai Tömbben működő részlege, továbbá az adott szakterületi klinikák együttműködésében működnek tovább a rehabilitációs ellátások. Helyet kapnak a tömbben lévő ellátásokat kiszolgáló diagnosztikus egységek, valamint a korábban is működő művese ellátás.

„Az egyesülés előkészítése során mindvégig az volt a célunk, hogy e lépéssel mindkét intézmény erősödjön, magasabb szintre lépjen, további fejlesztési lehetőségek nyíljanak meg” – szögezte le dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora. Dr. Merkely Béla elmondta, a Szent Rókus Klinikai Tömb jelentős szerepet játszik majd az orvos- és egészségtudományi képzés megújításában, és fontos terepe lesz az egyetem gyakorlatot előtérbe helyező, a jubileumi évre megújult kurrikulumában is, miközben a kórház is jelentősen fejlődhet azzal, hogy egy 250 éves tradícióval rendelkező, közép-európai szinten vezető orvos- és egészségtudományi egyetemhez csatlakozik.

Dr. Merkely Béla biztosított mindenkit, hogy az intézmény egyetembe való beolvadás nem jár sem létszám-, sem illetménycsökkenéssel, sőt, a leendő Szent Rókus Klinikai Tömb dolgozóira is érvényesek lesznek az egyetemen már a korábbiakban bevezetett, illetményemelkedéssel is járó különböző életpályamodellek, valamint a Semmelweis Egyetem Kollektív Szerződésében szereplő, a törvényben meghatározottnál magasabb ügyeleti díjak, továbbá az egyetemen érvényes béren kívüli juttatások. Minderről a Semmelweis Egyetem vezetése a napokban személyesen is tájékoztatást tartott az érintett dolgozóknak. Továbbiak az egyetemi portálon

Legolvasottabb cikkeink