• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Az egyetemhez tartozik mától a Szent Rókus Kórház

Regionális hírek 2020.06.01 Forrás: Semmelweis Egyetem
Az egyetemhez tartozik mától a Szent Rókus Kórház

A Szent Rókus Kórház páciensei a megszokott helyszínen és módon érhetik el orvosaikat, illetve a rendeléseket.

A Semmelweis Egyetem részeként, annak Szent Rókus Klinikai Tömbjeként működik 2020. június 1-jétől a Szent Rókus Kórház és Intézményei. A Semmelweis Ignác életéhez szorosan kötődő Szent Rókus Kórház az integráció az oktatás és a betegellátás területén is fejlődést hoz. A részletekről a Semmelweis Egyetem vezetése személyesen tájékoztatta a Rókus kórház dolgozóit - írta az egyetemi portál.

A Semmelweis Egyetem oktatási és betegellátási feladatait a korábbi Szent Rókus Kórház és Intézményei által nyújtott ellátások nemcsak kiegészítik, hanem az integráció biztosítja mindkét területen a fejlesztést. Azzal, hogy 2020. június 1-jétől a Semmelweis Egyetem klinikai tömbjeként működik az intézmény, biztosítható a magasabb színvonalú oktatás és betegellátás. Az új tömb amellett, hogy a gyógyítás terén megőrzi a fő profiljait, jelentős szerepet játszik majd a gyakorlati orvos- és egészségtudományi képzés megújításában. A betegellátás az integrációt követően is zavartalan lesz, a Szent Rókus Kórház páciensei a megszokott helyszínen és módon érhetik el orvosaikat, illetve a rendeléseket. A Szent Rókus Klinikai Tömbben több szervezeti egység működik majd, ezek közé tartozik a Minimál Invazív és Egynapos Sebészeti Klinika és Szakrendelő, a Geriátriai Klinika és Ápolástudományi Központ, a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika korábban Kútvölgyi Klinikai Tömbben működő részlege, továbbá az adott szakterületi klinikák együttműködésében működnek tovább a rehabilitációs ellátások. Helyet kapnak a tömbben lévő ellátásokat kiszolgáló diagnosztikus egységek, valamint a korábban is működő művese ellátás.

„Az egyesülés előkészítése során mindvégig az volt a célunk, hogy e lépéssel mindkét intézmény erősödjön, magasabb szintre lépjen, további fejlesztési lehetőségek nyíljanak meg” – szögezte le dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora. Dr. Merkely Béla elmondta, a Szent Rókus Klinikai Tömb jelentős szerepet játszik majd az orvos- és egészségtudományi képzés megújításában, és fontos terepe lesz az egyetem gyakorlatot előtérbe helyező, a jubileumi évre megújult kurrikulumában is, miközben a kórház is jelentősen fejlődhet azzal, hogy egy 250 éves tradícióval rendelkező, közép-európai szinten vezető orvos- és egészségtudományi egyetemhez csatlakozik.

Dr. Merkely Béla biztosított mindenkit, hogy az intézmény egyetembe való beolvadás nem jár sem létszám-, sem illetménycsökkenéssel, sőt, a leendő Szent Rókus Klinikai Tömb dolgozóira is érvényesek lesznek az egyetemen már a korábbiakban bevezetett, illetményemelkedéssel is járó különböző életpályamodellek, valamint a Semmelweis Egyetem Kollektív Szerződésében szereplő, a törvényben meghatározottnál magasabb ügyeleti díjak, továbbá az egyetemen érvényes béren kívüli juttatások. Minderről a Semmelweis Egyetem vezetése a napokban személyesen is tájékoztatást tartott az érintett dolgozóknak. Továbbiak az egyetemi portálon

Legolvasottabb cikkeink