• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Az orvosképzést segítő intézmények kaptak elismerést az egyetemtől

Regionális hírek 2024.02.05 Forrás: Semmelweis Egyetem
Az orvosképzést segítő intézmények kaptak elismerést az egyetemtől

Gyakorló Kórház címet egy budapesti kórház, Gyakorló Osztály címet 18, Oktató Osztály címet 32 egyetemen kívüli egészségügyi intézmény szervezeti egysége kapott.

Orvostanhallgatók gyakorlati oktatásában részt vevő, egyetemen kívüli egészségügyi intézmények, illetve azok osztályai vehettek át elismerő oklevelet a Semmelweis Szalonban. A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) által adományozott címek négyéves időtartamra szólnak, elismerést és együttműködési lehetőséget is jelentenek. A díjakat dr. Kellermayer Miklós dékán adta át az intézmények, egységek vezetőinek, kiemelve, a fő céljuk közösen az, hogy a következő nemzedék számára a legkiválóbb orvosokat képezzék - adta hírül az egyetemi portál.

Az elismerő címeket átvevő intézmények tevékenységének középpontjában a betegellátás és gyógyítás áll, de az orvosi hivatásra különösen jellemző az a szemlélet, hogy „tanítva tanulunk” – emelte ki dr. Kellermayer Miklós. Az Általános Orvostudományi Kar dékánja hozzátette, közös érdek, hogy a következő orvosgeneráció magas színvonalat képviseljen, hiszen a majdani saját kollégáikat képezik. Mint mondta, a leendő orvosokat fokozatosan kell bevezetni a mesterség és a hivatás rejtelmeibe – igaz ez a betegágy melletti oktatásra is, amelyben ezen intézmények már akár hosszabb ideje vesznek részt.

Átalakulóban van az orvosképzés, öt évvel ezelőtt átfogó kurrikulumreform vette kezdetét a Semmelweis Egyetemen, amely során erősítették a gyakorlati oktatás és a klinikai modulok szerepét – hívta fel a figyelmet a dékán. Hozzátette, ez a megújulási folyamat ma is tart, a kari és az egyetemi vezetés folyamatosan modernizálja az oktatást, amelyhez újabb lépés, hogy már zajlik a kurrikulum 2.0 kidolgozása. Ez az esemény alkalom arra is, hogy az egyetem meghívja ezeket az intézményeket, vegyenek részt a kurrikulum 2.0-ban is, amely előny és lehetőség is egyben az intézményeknek: egy olyan szellemi közeg részévé válhatnak, amelyet a Semmelweis Egyetem, a magyarországi orvosképzés zászlóshajója jelent 

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara Gyakorló Kórház címet az Észak-pesti Centrumkórház – Honvédkórháznak, Gyakorló Osztály címet 18, Oktató Osztály címet 32 egyetemen kívüli egészségügyi intézmény szervezeti egységének adományozták. Az elsimert intézmények listája a teljes cikkben olvasható

Legolvasottabb cikkeink