• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Bomba miatt száznál több beteget telepítettek ki

Regionális hírek Forrás: MTI

Három megye mentőszolgálata fogott össze a kitelepítés segítésében.

Több mint száz mozgásképtelen vagy nehezen mozgó beteget kell kitelepíteni Székesfehérváron az egyik óvoda kertjében talált 100 kilogrammos tüzérségi lövedék miatt - mondta a mentőszolgálat megyei mentésirányítója szerda este az MTI-nek.

Nátrán Albin tájékoztatása szerint három megye (Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom) mentőszolgálata fogott össze, hogy szabad kapacitásukkal segítsék a kitelepítést: szerdán 52 mozgáskorlátozott embert szállítottak a mentők mentőautókkal a székesfehérvári szociális otthonból Csákvárra egy másik intézménybe átmeneti időre, amíg a helyzet Székesfehérváron rendeződik. Hozzátette: csütörtökön a városból további 50 beteget - akiknek az állapota lehetővé teszi - busszal szállítanak másik helyszínekre a városon belül, míg 20 székesfehérvári fekvőbeteget mentőautókkal szintén a településen belül visznek máshová.

Várkonyi Melinda, az MH Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje szerda délelőtt tájékoztatta az MTI-t arról, hogy egy második világháborús százkilós robbanótestet találtak földmunkák közben a székesfehérvári Mancz János óvoda kertjében.

A környéket csütörtökön kiürítik, ami több mint tízezer embert érint, Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester minden érintettet együttműködésre kért.

Dancs Norbert, a székesfehérvári járási hivatal vezetője sajtótájékoztatón elmondta: a szovjet gyártmányú, 203 milliméter átmérőjű romboló repeszgránátban 25 kilogramm a robbanótöltet. Hozzátette, a helyi védelmi bizottságot azonnal összehívták, a tűzszerészek jelzései alapján egy 400 méter sugarú körre teljes zárást és kiürítést kellett elrendelni csütörtök 8 óra 30 perctől. Ötven méteres körzetben a gázszolgáltatás is szünetelni fog.
Bóka Viktor, a város jegyzője szerdai határozatában korlátozta az érintett üzletek, ügyfélszolgálatok, kereskedelmi egységek, bankok, áruházak nyitva tartását, azok csütörtök reggel nem nyitnak ki.

Kollár Levente, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság védelmi tisztje hangsúlyozta, hogy a robbanószerkezet jelenleg semmilyen veszélyt nem jelent a lakosságra.

Legolvasottabb cikkeink