• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Bomba miatt száznál több beteget telepítettek ki

Regionális hírek Forrás: MTI

Három megye mentőszolgálata fogott össze a kitelepítés segítésében.

Több mint száz mozgásképtelen vagy nehezen mozgó beteget kell kitelepíteni Székesfehérváron az egyik óvoda kertjében talált 100 kilogrammos tüzérségi lövedék miatt - mondta a mentőszolgálat megyei mentésirányítója szerda este az MTI-nek.

Nátrán Albin tájékoztatása szerint három megye (Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom) mentőszolgálata fogott össze, hogy szabad kapacitásukkal segítsék a kitelepítést: szerdán 52 mozgáskorlátozott embert szállítottak a mentők mentőautókkal a székesfehérvári szociális otthonból Csákvárra egy másik intézménybe átmeneti időre, amíg a helyzet Székesfehérváron rendeződik. Hozzátette: csütörtökön a városból további 50 beteget - akiknek az állapota lehetővé teszi - busszal szállítanak másik helyszínekre a városon belül, míg 20 székesfehérvári fekvőbeteget mentőautókkal szintén a településen belül visznek máshová.

Várkonyi Melinda, az MH Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje szerda délelőtt tájékoztatta az MTI-t arról, hogy egy második világháborús százkilós robbanótestet találtak földmunkák közben a székesfehérvári Mancz János óvoda kertjében.

A környéket csütörtökön kiürítik, ami több mint tízezer embert érint, Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester minden érintettet együttműködésre kért.

Dancs Norbert, a székesfehérvári járási hivatal vezetője sajtótájékoztatón elmondta: a szovjet gyártmányú, 203 milliméter átmérőjű romboló repeszgránátban 25 kilogramm a robbanótöltet. Hozzátette, a helyi védelmi bizottságot azonnal összehívták, a tűzszerészek jelzései alapján egy 400 méter sugarú körre teljes zárást és kiürítést kellett elrendelni csütörtök 8 óra 30 perctől. Ötven méteres körzetben a gázszolgáltatás is szünetelni fog.
Bóka Viktor, a város jegyzője szerdai határozatában korlátozta az érintett üzletek, ügyfélszolgálatok, kereskedelmi egységek, bankok, áruházak nyitva tartását, azok csütörtök reggel nem nyitnak ki.

Kollár Levente, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság védelmi tisztje hangsúlyozta, hogy a robbanószerkezet jelenleg semmilyen veszélyt nem jelent a lakosságra.

Legolvasottabb cikkeink