• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

Búcsúzik a főigazgató - a főorvos marad

Regionális hírek 2021.01.15 Forrás: Weborvos
Búcsúzik a főigazgató - a főorvos marad

Az elmúlt majdnem három évben, míg Intézetünket vezettem, orvostechnológiai, informatikai és diagnosztikai téren megújultunk.

Hálás vagyok a sorsnak, sőt: szerencsésnek érzem magam a lehetőségért, hogy a tavalyi év legjobb Országos Intézetének munkatársaként, valamint az ágazat egyik legerősebb kórházi menedzsmentjének tagjaként, részt vehettem abban a munkában, amelynek eredményeként az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet a nemzetközi és hazai porondon egyaránt figyelemre méltó teljesítményt érhetett el az elmúlt években. Kórházmenedzserként ugyan fájó szívvel, de neurológus főorvosként, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Neurológiai Tagozatának elnökeként bizakodva, a neurológiai és stroke betegek ellátásában rám váró új feladatok és kihívások reményében jelentem be, hogy megbízatásom a korábbi Országos Klinikai Idegtudományi Intézet főigazgatójaként a mai nappal véget ért - búcsúzott az OKITI közösségi oldalán Óváry Csaba főigazgató.

Mint írta, az elmúlt majdnem három évben, míg Intézetünket vezettem, orvostechnológiai, informatikai és diagnosztikai téren megújultunk. Humán erőforrás problémáinkat megoldottuk. Gazdálkodási tevékenységünket stabilan, megbízhatóan, tartozásoktól és lejárt adósságoktól mentesen, a felügyeleti szervek által is méltó módon elismerve végeztük. Csapatunk innovációs hajlandóságát több jövőbe mutató, nyertes pályázat igazolta vissza. A koronavírus elleni védekezésben kollektívánk sikeresen helytállt. Mindezt úgy, hogy közben a betegellátásban is kiemelkedő színvonalon teljesítettünk, és betegeink körében az ország egyik legnépszerűbb betegellátó helyévé váltunk. Intézetünk csapatát e teljesítményért köszönet és tisztelet illeti.

Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet évtizedes története lezárult. A több szervezet összevonásával létrejövő Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet leendő intézményvezetőjének, dr. Erőss Loránd tanár úrnak számtalan szakmai sikert és jó egészséget kívánok. Önöknek pedig megköszönöm korábbi töretlen bizalmukat, építő kritikáikat és folyamatos támogatásukat! - áll a bejegyzésben.

Legolvasottabb cikkeink