• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

  • Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

   Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

Budapesten lesz a Richter Egészségváros

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Aki részt vesz a szűréseken, programokon, az Uzsoki utcai kórházat tudja műszerhez juttatni.

A budapesti Uzsoki Utcai Kórház is csatlakozott a Richter Gedeon Nyrt. évek óta sikeres „Egészség ezreknek, milliók a kórháznak" Programjához. A gyógyszercég 2.000.000 forintos alapadományt ajánl fel a kórház számára, eszközparkjának bővítéséhez. Az adománygyűjtés célja egy duodenoscop megvásárlása, amely a komfortosabb, hatékonyabb betegellátást és rákszűrést lehetővé tevő, emésztőrendszeri vizsgálatokhoz szükséges orvosi eszköz. Az adománycél elérésében a zuglói lakosságnak meghatározó szerepe van, hiszen minél aktívabban cselekszik valaki saját egészségéért, annál nagyobb mértékben járul hozzá a kórháznak szánt összeg gyarapításához.

Október 4-én, a Bosnyák téren megrendezésre kerülő eseményre látogatóknak nem kell mást tenniük, mint részt venni az egészségnap szűrésein, programjain, így mindenki a saját egészségére fordított idővel pontonként sok-sok 300 Ft-tal növeli az adomány összegét.

Rendszeres testmozgással és kiegyensúlyozott táplálkozással már sokat tehetünk egészségünk megőrzése érdekében, statisztikák szerint ugyanis az életkilátásokat legalább 40%-ban befolyásolják az életmódbeli tényezők. Nem szabad megfelejtkezni azonban arról, hogy az egészségtudatos életvitelhez nagy mértékben hozzájárul a szűrővizsgálatokon történő rendszeres részvétel is.

Az egészségnap Katus Attila szabadtéri aerobik órájával indul, majd egész nap beszélgetések és informatív előadások várják az érdeklődőket. Radványi Dorottya műsorvezető vendége lesz Rudolf Péter színművész, rendező, Béres Alexandra fitnesz világbajnok, Rácz Zsuzsa írónő, Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR vezetője, Nagy Tímea olimpikon, zsűritag, valamint Tóthné Almássy Monika Aranyanyu díjazott.

Krizsó Szilvia újságíró, műsorvezető moderálásával zajlanak az Agora sátor előadásai, ahol a szűrővizsgálatokhoz kapcsolódó témákban az Uzsoki Utcai Kórház szakembereitől informálódhat a hallgatóság.

A nap folyamán mindazon problémákról tájékozódhatnak a lakosok, amelyek ma Magyarországon népbetegségnek számítanak, így a kórházi szakemberek az alábbi területeken végeznek kivizsgálásokat:
szív- és érrendszeri megbetegedések, idegrendszeri zavarok, prosztata- (PSA) szűrés, csontsűrűségmérés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, valamint asztma szűrés. A fájdalomcsillapítás, memóriazavar, szorongás és depresszió, nőgyógyászati szaktanácsadás mellett mell-önvizsgálat tanácsadás is elérhető a tanácsadó sátrak sorában.

„Úgy gondolom, nagyon sok hasznos információt, alkalmazható tudást lehet összegyűjteni az Egészségvároson, arról nem is beszélve, hogy egy nap alatt annyi féle szűrésen lehet részt venni, ami egy normál egészségügyi ellátórendszer keretein belül fél, vagy egy évet is igénybe venne. Mindezt ingyenesen, családi, szabadidős programokkal kiegészítve." – foglalta össze az Egészségváros üzenetét Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR vezetője.

A családi esemény széles programkínálattal jelentkezik, a szűrések, előadások, beszélgetések mellett a színpadon zenés-táncos produkciókat élvezhet a közönség. A színpadon fellép a Szilas Néptáncegyüttes, a Bartendaz Hungary, a Klinda Tánciskola, valamint délután 14 órától az ALMA Együttes ad koncertet, ahol a gyerekek, sőt a szülők is aktív részesei és formálói lehetnek a sok vidámsággal fűszerezett műsornak.

Legolvasottabb cikkeink