• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Cáfol az egyetem: Nem szűnt meg Szentesen a fül-orr-gégészeti ellátás

Regionális hírek MA 13:33 Forrás: Weborvos
Cáfol az egyetem: Nem szűnt meg Szentesen a fül-orr-gégészeti ellátás

Az ügyeleti, járóbeteg- és fekvőbeteg ellátás zavartalan, a nem sürgős bennfekvést igénylő betegeket egynapos ellátás keretében kezelik.

A sajtóban több helyen megjelent állításokkal ellentétben, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplináris Centrum fül-orr-gégészeti ellátása nem szűnt meg, a fekvőbetegeket a kórház egynapos ellátás keretében fogadja. A sürgős esetek ellátása és a készenléti ügyelet a Sürgősségi Osztályon történik. Az összetettebb műtéti beavatkozásokat Szegeden végzik el, 2024 első négy hónapjában 9 beteget láttak el Szegeden az Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Klinikáján - tudatta közleményben az intézmény.

2023. július 01. óta a folyamatosan működő szentesi fül-orr-gégészeti osztályon ügyeletben beavatkozás - műtéti ellátási igény hiányában - nem volt. A havi műtétszám alacsony, az elmúlt 365 napban 120 beavatkozás történt, ezek 90 százalékát Szentesen végezték el, egynapos ellátás keretében.

2024 első négy hónapjában a 29 beavatkozás bevétele 18 millió forint volt, a 10 szakdolgozó és 3 orvos 0-24 órás jelenlétét igénylő, teljeskörű fül-orr-gégészeti fekvőbeteg háttér szakmailag és pénzügyileg nem működtethető, és azt a fenti ellátási igények sem indokolják.

Az elmúlt egy évben jelentős fejlesztéseket valósítottak meg Szentesen - írta az egyetem. A teljes kórházi radiológiai informatika megújult, ezzel lehetővé vált a betegelégedettséget, a lelethez jutás idejét javító távleletezés; üzembe helyeztek egy új fogászati panorámaröntgent, a szájsebészeten egy második rendelő is beindult, teljes egészében lecserélték a laboratórium informatikai eszközeit, specialitásokkal bővítették a gyermek járóbetegellátást (gyermeknefrológia, gyermeksebészet, gyermek gasztroenterológai ambulancia), szélesítették a kardiológiai járóbeteg ellátási profilt (lipidológia, hypertonológia), megindult a kórház elavult és nem üzembiztos fűtési rendszerének felújítása.

Az ellátás zavartalanul működik, a betegfogadás folyamatos. A lakosság a rendelési időről az SZTE Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplináris Centrum honlapján tájékozódhat.