• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • 10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

   10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

 • egynapos sebészet
  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

Családbarát helyen örülhetnek a szülők az új jövevénynek

Lapszemle 2019.12.28 Forrás: heol.hu
Családbarát helyen örülhetnek a szülők az új jövevénynek

Felújítják az egri, a gyöngyösi és a hatvani kórház szülészeteit, jelentős beruházások valósulnak meg.

A Családbarát Szülészet című pályázati program első körében közel 213 millió forint állami támogatást kapott a Markhot Ferenc kórház a szülészetének felújítására – közölte a Heollal Szegedi Erzsébet sajtóreferens. ­Hozzátette: a már zajló beruházás során várhatóan 2020 elejére megújul ez a részleg. Kicserélik a belső nyílászárókat, a burkolatokat, s a szülőegység a modern orvosszakmai, orvostechnológiai és műszaki követelményeknek megfelelő lesz. A második körben a kórház 79 millió forintot nyert az osztály kórtermeinek a rekonstrukciójára, s az intézmény további 40 millió forintot tesz a fejlesztéshez.

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház több mint 53 millió forinthoz jutott a program által – adta hírül T. Bokros Mária sajtóreferens. A részleg 2015 óta a kórház újonnan épült épületszárnya második emeletén működik, kiváló infrastrukturális feltételek mellett. A szülőszoba és az újszülöttosztály viszont a kórház régi épületében helyezkedik el, de közvetlen kapcsolatban van a fekvőbetegosztállyal. Weisz Péter főigazgató kijelentette, az elnyert összegből szeretnék azt elérni, hogy a szülőszobai traktus a tárgyi feltételek biztosításával felzárkózzon az osztály színvonalához. A klimatizált ­egyedi fürdőszobával ellátott apás rooming-in szobás osztály mellé egy modern szülőszobát alakítanak ki.

A Bababarát Szülészet minősítést szeretnék elérni a kö­zeljövőben a hatvani egészségügyi intézményben – közölte a Hírlappal Zelnik Krisztina, az Albert Schweitzer Kórház irodavezetője. A cím eléréséhez egyébként külön képzéseken készülhetnek fel a szülészet-nőgyógyászati és a csecsemő-­gyermekgyógyászati osztály dolgozói. A gyermekágyas részleg működése a közeljövőben megújul, új csecsemőtáplálási protokollt vezetnek be. A felkészítő tananyaguk is megújul, s a szakdolgozók személyes tanácsadást is adnak szülés után az anyáknak a gyermekágyas tartózkodás ideje alatt. Tervezik a csecsemőtáplálási protokoll elkészítését is. Eszközöket is beszereznek: szobabútorokat, újszülöttellátási és szoptatást támogató eszközöket, s felújítják a gyermekágyas részlegen a vizesblokkot.

Legolvasottabb cikkeink