• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Csatlakozott a tánckihíváshoz a Bethesda Gyermekkórház

Regionális hírek 2021.04.03 Forrás: Weborvos
Csatlakozott a tánckihíváshoz a Bethesda Gyermekkórház

A tánckihívásban nemcsak a dolgozók vettek részt, hanem egy kórházban fekvő kisbetegük is csatlakozott.

A harmadik hullám tetőfokán csatlakozott a Bethesda Gyermekkórház a világszerte futótűzként terjedő Jerusalema tánckihíváshoz. Céljuk, hogy erőt és reményt adjanak a járványban kimerült egészségügyi dolgozóknak, a gyászolóknak, a bezártságtól szenvedő szülőknek, gyerekeknek. A kórház száznyi dolgozóját megmozgató videóval kívánnak reményteli húsvétot mindenkinek - tudatták közleményben.

A tánckihívás 2020 őszén indult a dél-afrikai DJ Master KG és Nomcedo Jerusalema című dalával, melyhez világszerte tömegek csatlakoztak. Magánszemélyek, tánccsoportok, kórházak, rendőrök, tűzoltók, papok táncolják ugyanazt a koreográfiát, annak szimbólumaként, hogy a járványt csak közösen győzhetjük le. Az izolációval szemben a tánc közösséget, kapcsolódást fejez ki, még ha maszkban, távolságtartással is történik.

Első magyar gyermekgyógyító intézményként a Bethesda Gyermekkórház húsvéti üzenetként vállalta a szolidaritás ezen módját, ahogy a videóban is megfogalmazzák: „Érted táncolunk. Téged gyógyítunk. Neked küldjük a reményt. Neked, aki a frontvonalon küzdesz... Neked, aki gyermeket nevelsz... Neked, aki kimerülésig elfáradtál... Neked, aki már nem tudsz mosolyogni... Neked, aki gyászolsz... Neked, akit maga alá temet a harmadik hullám. Magunknak, mert csak együtt tudjuk túlélni a járványt.”

Dr. Velkey György főigazgató kiemelte, hogy a „Bethesda folyamatosan keresi, hogyan segítheti a járvány leküzdését. Számos bezárt gyermekosztály betegeinek ellátását vállalták fel, gyermekgyógyász kollégákat küldenek segíteni a COVID miatt szakemberhiányban szenvedő más kórházaknak, és több mint 20 önkéntes orvosuk, ápolójuk vállalta önként a más kórházak COVID osztályain történő több hónapos szolgálatot. A felnőtt lakosság tömegoltásában is egyre nagyobb részt vállalnak, húsvétkor több mint 3000 embert oltanak be. Sokan teljesítőképességük határán vannak, s ezért is különösen szimbolikus ez a tánc, ami, ha csak rövid időre, de mindenkinek mosolyt, reményt csalt az arcára.”

A tánckihívásban nemcsak a dolgozók vettek részt, hanem egy kórházban fekvő kisbetegük is csatlakozott, aki kerekesszékben, lebénulva érkezett hónapokkal ezelőtt, de a hosszú rehabilitációt követően már gurulós járássegítővel kapcsolódott be a koreográfiába. (Fotó, videó: Kaltenecker Kristóf)