• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

Csatlakozott a tánckihíváshoz a Bethesda Gyermekkórház

Regionális hírek 2021.04.03 Forrás: Weborvos
Csatlakozott a tánckihíváshoz a Bethesda Gyermekkórház

A tánckihívásban nemcsak a dolgozók vettek részt, hanem egy kórházban fekvő kisbetegük is csatlakozott.

A harmadik hullám tetőfokán csatlakozott a Bethesda Gyermekkórház a világszerte futótűzként terjedő Jerusalema tánckihíváshoz. Céljuk, hogy erőt és reményt adjanak a járványban kimerült egészségügyi dolgozóknak, a gyászolóknak, a bezártságtól szenvedő szülőknek, gyerekeknek. A kórház száznyi dolgozóját megmozgató videóval kívánnak reményteli húsvétot mindenkinek - tudatták közleményben.

A tánckihívás 2020 őszén indult a dél-afrikai DJ Master KG és Nomcedo Jerusalema című dalával, melyhez világszerte tömegek csatlakoztak. Magánszemélyek, tánccsoportok, kórházak, rendőrök, tűzoltók, papok táncolják ugyanazt a koreográfiát, annak szimbólumaként, hogy a járványt csak közösen győzhetjük le. Az izolációval szemben a tánc közösséget, kapcsolódást fejez ki, még ha maszkban, távolságtartással is történik.

Első magyar gyermekgyógyító intézményként a Bethesda Gyermekkórház húsvéti üzenetként vállalta a szolidaritás ezen módját, ahogy a videóban is megfogalmazzák: „Érted táncolunk. Téged gyógyítunk. Neked küldjük a reményt. Neked, aki a frontvonalon küzdesz... Neked, aki gyermeket nevelsz... Neked, aki kimerülésig elfáradtál... Neked, aki már nem tudsz mosolyogni... Neked, aki gyászolsz... Neked, akit maga alá temet a harmadik hullám. Magunknak, mert csak együtt tudjuk túlélni a járványt.”

Dr. Velkey György főigazgató kiemelte, hogy a „Bethesda folyamatosan keresi, hogyan segítheti a járvány leküzdését. Számos bezárt gyermekosztály betegeinek ellátását vállalták fel, gyermekgyógyász kollégákat küldenek segíteni a COVID miatt szakemberhiányban szenvedő más kórházaknak, és több mint 20 önkéntes orvosuk, ápolójuk vállalta önként a más kórházak COVID osztályain történő több hónapos szolgálatot. A felnőtt lakosság tömegoltásában is egyre nagyobb részt vállalnak, húsvétkor több mint 3000 embert oltanak be. Sokan teljesítőképességük határán vannak, s ezért is különösen szimbolikus ez a tánc, ami, ha csak rövid időre, de mindenkinek mosolyt, reményt csalt az arcára.”

A tánckihívásban nemcsak a dolgozók vettek részt, hanem egy kórházban fekvő kisbetegük is csatlakozott, aki kerekesszékben, lebénulva érkezett hónapokkal ezelőtt, de a hosszú rehabilitációt követően már gurulós járássegítővel kapcsolódott be a koreográfiába. (Fotó, videó: Kaltenecker Kristóf)

Legolvasottabb cikkeink