• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Csodás természetfotók az orosházi neurológia falain

Regionális hírek 2021.10.09 Forrás: Weborvos
Csodás természetfotók az orosházi neurológia falain

Már nem tervez újabb kiállítást, ezért úgy döntött, végleg az osztálynak adományoz 45 képet, bekeretezve.

Naplemente, napfelkelte, legelő- vagy pihenő szürkemarha, csahos puli kutyák, jégbe fagyott darumadár, bálákon játszadozó rókák. Néhány pillanatkép abból a sorozatból, amit a kórház volt betege, Kocsis Péter örökített meg a kardoskúti pusztában és amik mostantól az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Neurológia Osztályának falait díszítik - számolt be róla a kórház.

– Minden kollégának van már kedvenc fotója és a betegek is rendszeresen nézegetik a szép képeket a falon, ami elősegíti a gyógyulásukat. Péter a betegünk és nem lehetünk neki elég hálásak azért a sok szépségért, amit a képei által kaptunk az elmúlt években– mondja dr. Török Ágnes osztályvezető főorvos.

– Az elmúlt 15 évben sajnos többször feküdtem már a neurológián, de köszönhetően az itt dolgozó orvosok és nővérek kiváló munkájának mindig saját lábon mehettem haza. A séták közben bámultam a fehérre meszelt kórházi falakat és eszembe jutott, mennyivel élettel telibb lenne a folyosó, jobban telne az idő, ha képek lennének a falon. Több mint 10 éve hoztam be először néhány képemet az osztályra, amiből idővel rendszer lett, így amikor éppen nem vittem kiállításra, mindig itt voltak – meséli Kocsis Péter.

– A Körös-Maros Nemzeti Parknál 1998 tavaszán kezdtem természetvédelmi őrként dolgozni, és “munkatársként” egy fényképezőt is kaptam, amivel folyamatosan fotóztam a Kardoskút melletti tájvédelmi körzetet. Miután 2011-ben nyugdíjba mentem, ott volt a számítógépemen minden rendszer nélkül lementve több ezer fotó. Ezért a telet azzal töltöttem, hogy válogattam, rendszereztem a képeket. Eközben jött az ötlet, hogy kiállítási anyagot készítsek belőle, hátha mást is érdekelnek az én munka közben készített amatőr fotóim. Ennyi év után mondhatom, bejött az ötlet, nagyon sok kiállításon mutathattam meg, hogyan látom én a természetvédelmi területet. Olyan képeket válogattam, amik a nemzeti park nyitott részein készültek, így ezeket a témákat bárki bármikor elkészítheti, ha nyitott szemmel jár és van türelme, kitartása kivárni a pillanatot – összegzi a történetet.

Hozzáteszi, már nem tervez újabb kiállítást, ezért úgy döntött, végleg az osztálynak adományoz 45 képet, bekeretezve. – Ennél persze több is van, de ennyi fér el a folyosó falain. Bízom benne, hogy a dolgozók mellett a betegek is legalább annyi örömüket lelik benne, mint én a készítés közben, és ha már egy valakinek segítik a gyógyulását, már megérte a hosszú évek fotózása – zárja gondolatát Kocsis Péter.

A Neurológia Osztály dolgozói az adományozó, Kocsis Péter körében. Stílusosan, minden kolléga a saját kedvenc képével a kezében. Szöveg, fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza

Legolvasottabb cikkeink