• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

  • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

   Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

DE: innováció a betegek szolgálatában

Regionális hírek 2022.11.25 Forrás: Unideb.hu
DE: innováció a betegek szolgálatában

A Debreceni Egyetem 2019-ben mutatta be egyedülálló egészségügyi mobilapplikációját, a UD Mediversity-t.

Új funkciókkal bővült a Debreceni Egyetem egészségügyi mobilapplikációja, a UD Mediversity. A fejlesztésnek köszönhetően a betegek és hozzátartozóik még könnyebben és gyorsabban eligazodhatnak a Klinikai Központ szolgáltatásai között. Az újításokat csütörtökön sajtótájékoztatón mutatták be.

A Debreceni Egyetem 2019-ben mutatta be egyedülálló egészségügyi mobilapplikációját, a UD Mediversity-t. Az alkalmazást azóta több mint nyolcezren töltötték le és 7500-an aktívan használják is.

- A Klinikai Központ 2021 januárjában kezdődött integrációs folyamatának legfontosabb célkitűzése volt a betegellátás minőségének javítása, a betegutak egyszerűsítése. Lényeges, hogy a betegek véleményét kikérve nyújtsuk számukra a legjobb szolgáltatásokat. Ezért is fektetünk nagy hangsúlyt a gyógyító munka fejlesztése mellett arra, hogy a betegtájékoztatást, a kommunikációt is a legmagasabb szintre emeljük és így a betegelégedettséget folyamatosan javítsuk. Ebben fontos szerepe van az egészségügyi applikációnak – hangsúlyozta Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke.

A tapasztalatok szerint a UD Mediversity legnépszerűbb funkciói a szakrendelés-, az orvos- és a helyszínkereső, a dokumentumtár és a vérnyomásnapló. A szakemberek a felhasználók, a betegek és a hozzátartozók véleménye, visszajelzése alapján folyamatosan fejlesztik az alkalmazást. Nemrégiben fejeződött be a szakrendelés-kereső funkcióinak bővítése, a betegek már a rendelő ajtajáig elsétálhatnak virtuálisan.

- A Klinikai Központban mintegy 850 szakrendelés működik több mint 500 rendelőben. Szükségesnek tartottuk, hogy pontos útbaigazítást adjunk a felhasználóknak. Korábban csak az épületig kalauzoltuk őket, most a 3D virtuális sétával a szakrendelés ajtajáig vezetjük a beteget – ismertette Vincze Szilvia, a DE Webportál-, Alkalmazásfejlesztés és VIR Központ (WAV) vezetője.

A szakrendelésekkel kapcsolatban a felhasználókat egy emlékeztető funkció is segíti, amely a vizsgálatra kapott időpont előtt figyelmezteti a beteget. Emellett fejlesztették a vérnyomásnapló megjelenését és egyszerűsítették annak használatát. További újítás, hogy a felhasználók az alkalmazásban a Klinikai Központtal kapcsolatos aktualitásokat, híreket is elolvashatják. Hasznos funkció a dokumentumtár is, ahová befotózhatók az orvosi leletek, laboreredmények, így azok egy helyen tárolhatók, egy gombnyomással könnyedén elérhetők.

Az alkalmazás rendkívüli előnye, hogy főbb keresést támogató funkciói offline, vagyis internet nélkül is használhatók. Az ingyenes alkalmazás Android és iOS platformokra is letölthető. 

Legolvasottabb cikkeink