• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Direkt marketing a kórházért

Regionális hírek Forrás: Weborvos Szerző:

A direkt marketing eszközével gyűjt pénzt kórháza fenntartására a pásztói igazgató.

A térségükben élő mintegy 38 ezer lakoshoz adománykérő levélben fordul segítségért a pásztói polgármester és a Mátra-aljai város kórházának igazgatója – jelentették be maguk az érintettek pénteki sajtótájékoztatójukon a pásztói Margit Kórházban.

Sisák Imre polgármester elmondta: a 15 ezres lélekszámú Pásztó egyedüli önkormányzatként 30 millióval járul hozzá ennek az intézménynek a működtetéséhez, s azt szeretnék elérni, hogy a várost övező több mint húsz település is részt vállaljon a fenntartásból. Mivel az önkormányzatok a kéréseiket pénzhiányra hivatkozva elhárították, azt, hogy lakosonként előbb egy, majd kéztezer forinttal segítsék a kórház fenntartását, ezért most közvetlenül a lakossághoz, illetve a térségben érdekelt vállalkozásokhoz fordulnak. Az adománykérő leveleik 16 ezer példányban elkészültek, s kinyomtattak ugyanennyi befizetési csekket is, amin adományozottként a Pásztói Kórházért Közalapítvány szerepel.

Dr. Boczek Tibor kórházigazgató hozzátette: az intézményük tavaly még likvid volt, mára azonban az egészségügyi reform ágyszám-rendelete miatt több mint 300 millió forinttal kevesebb pénzt kapnak a társadalombiztosítótól. Az adósságuk jelenleg a 60 fős létszámcsökkentés után is hetvenmillió forint, ami csődközeli helyzetet eredményez Pásztón.

A Margit Kórházban az aktív ágyszám az egy évvel ezelőtti 125-ről áprilisban 20-ra csökkent, s ugyan nőtt a krónikus ágyak száma, viszont összességében 317 millió forinttal kevesebb támogatáshoz jutott az intézmény, mint tavaly. Jelenleg 20 aktív, 75 mozgásszervi, 70 krónikus és 10 ápolási ágy szolgálja a betegek gyógyulását a Margit Kórházban, ahol ugyan pontosan ezer egynapos műtétet is finanszírozna az egészségügyi tárca, ám az ezért járó pénzhez - éppen az elbocsátások nyomán kialakult szakemberhiány miatt – a kevesebb műtéttel nem tudnak teljes egészében hozzájutni – közölte a kórházigazgató.

Boczek Tibor elmondta továbbá, hogy pályázatokkal és a belső tartalékaik felélésével megállították az adósságnövekedést, így elég lenne egyszeri segítség is a maguk előtt görgetett adósság eltűntetésére.

A kórházigazgató és a polgármester is megerősítette: a hatvani kórház üzemeltetőitől kaptak már ajánlatot a Margit Kórház működtetésére, ám azt nem fogadták el, mert sem szakmailag, sem egészségpolitikailag nem tartották kielégítőnek. Például azért, mert az ajánlattevő csak rehabilitációs szakmákat tartott volna Pásztón. Ehelyett most az egynapos sebészettel, illetve a járóbeteg-ellátás korszerűsítésével akarják biztosítani a működéshez szükséges pénzt.

Legolvasottabb cikkeink