• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Dr. Mészáros Lajos főigazgató elköszönt

Regionális hírek 2022.04.26 Forrás: Weborvos
Dr. Mészáros Lajos főigazgató elköszönt

A dunaújvárosi kórház vezetését Dr. Jobbágy Lajos jelenlegi orvosigazgató veszi át május 1-jétől.

Április 3-án a kórház főigazgatóját országgyűlési képviselővé választották, az új poszt azonban összeférhetetlen az eddigi vezetői megbízással, így április végével le kellett mondania kórházvezetői megbízásáról, így hétfőn elköszönt a kórházt a főorvosi- és főnővéri kartól - számolt be róla a kórház honlapja.

A főigazgató felelevenítette a kórházban eltöltött 37 évét, különösen az elmúlt 12-őt, amelyet főigazgatóként töltött az intézményben. Elmondta, hogy 2010-ben másfél milliárdos lejárt számlaállománnyal, csődközeli helyzetben vette át az irányítást, első lépésként az összes partner céggel, beszállítóval újra tárgyalták a szerződésállományt. A gazdaságtalanul kiszervezett funkciókat visszaszervezték, önkormányzati kezdeményezésre gazdasági társasági formából visszaalakultak költségvetési szervvé. 2012-ben állami kezelésbe vétel történt. 2014-ben átadásra került a központi technológiai tömb, több mint 6 milliárd Ft-os uniós pályázat révén. E fejlesztés révén megszüntethették a külső telephelyeket, a zöld rendelő funkcióit, a kulcsi rehabilitációt és ápolási osztályt beköltöztethették a központi telephelyre, így fenntarthatóbb struktúra jött létre.

2015-ben uniós forrásból több, mint egymilliárd forintos műszerfejlesztés valósult meg. Kormányzati támogatásból új CT készülék állt üzembe. Szintén uniós forrásból egy nagy volumenű járóbeteg ellátást érintő fejlesztés is megvalósult. Nőtt az energia hatékonyság, napcella rendszer került telepítésre. 2016-tól az intézmény a Semmelweis Egyetem gyakorló kórháza, 2017 és 2020 között két alkalommal nyerte el a „Kiváló Városi Kórház” címet. A szülészet, fül-orr-gégészet és az urológia „Családbarát Kórházi Osztály” lett. 2020-tól a Covid-19 járvány idején a kórház kiváló együttműködésben dolgozott a Fejér Megyei Szent György Kórházzal és hatékonyan küzdöttek a járvány ellen és az oltások megszervezésében is. A Szent Pantaleon Kórház 2020-ben megyei kórházi rangot kapott, így önállóan és teljes ellátási palettával folytathatja a területén élő lakosság ellátását, sőt hamarosan új MRI készülékkel is bővülnek a diagnosztikai lehetőségei.

A kórház az elmúlt 12 év alatt fokozatosan javított pénzügyi, gazdasági eredményein, így a 2021-es évet már lejárt számlaállomány nélkül zárta, ami országosan is kuriózumnak számít.

A kórház vezetését Dr. Jobbágy Lajos jelenlegi orvosigazgató veszi át május 1-jétől, melyhez sok sikert és jó egészséget kívánt neki a leköszönő főigazgató - írták.

Legolvasottabb cikkeink